Mască de curăţare

Înaintete de orice procedură,pielea trebuie să fie curată pentru a absorbi mai bine toţi nutrienţii din măştile hrănitoare. Pentru aceasta,ai nevoie de 2 linguri cu miere,4 linguri cu glicerină şi 60 g de coniac. Amestecă bine toate ingredientele şi aplică-le pe corp,prin masaj circular. Lasă masca să acţioneze cel puţin 10 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă.

Scrub de curăţare

Un alt amestec eficient pentru curăţarea pielii este compus dintr-o lingură cu miere,40 g de ţărâţe,coaja rasă de la o portocală şi 50 g de sare de mare. Amestecă aceste ingrediente şi aplică-le,prin masaj,pe piele.

Mască pe bază de cafea

Datorită compoziţiei sale,cafeaua este extrem de benefică în lupta cu celulita. Poţi folosi cafeaua ca atare sau zaţul de cafea,în care adaugi câteva picături de uleiuri esenţiale (ulei de arbore de ceai,ulei de busuioc,ulei de măsline). Masează pielea cu acest amestec de două ori pe săptămână.

Mască cu smântână şi cafea

Amestecă o lingură de cafea cu 10 g de ulei de măsline şi cu 60 de g de smântână sau iaurt. Aplică masca pe corp,în special pe zona şoldurilor şi a feselor. Lasă masca să acţioneze aproximativ 20 de minute,apoi clăteşte cu apă caldă.


Citeşte şi:

Iată ce mască întinereşte tenul!

Vezi ce mască facială alungă oboseala de pe chip!


 

Mască cu fulgi de ovăz şi cafea

Fierbe 3 linguri de fulgi de ovăz în lapte apoi amestecă-i cu 2 linguri de cafea. Aplică masca pe corp,prin masaj,şi las-o să acţioneze 15 minute. Acest amestec va curăţa şi va hidrata pielea.

Mască cu argilă roz şi miere

Ai nevoie de 300 g de argilă roz,60 de g de miere şi 1 pahar cu lapte cald. Amestecă toate ingredientele,aplică-le pe corp şi lasă-le să acţioneze 30 de minute.