1. Terci de ovăz,zeamă de lămâie şi măr

Într-un blender se mixează ½ ceaşcă de terci de ovăz (fulgi de ovăz fierţi în apă),o jumătate de măr şi 2 linguriţe de zeamă le lămâie. Masca se aplică pe faţa curăţată în prealabil şi se lasă timp de 15 minute,după care pasta se îndepărtează cu apă călduţă.

2. Căpşuni,albuş de ou şi miere

Pentru prepararea măştii faciale ai nevoie de o ceaşcă de căpşuni,o linguriţă de miere,un albuş de ou şi o jumătate de linguriţă de miere. Ingredientele se amestecă într-un blender,după care se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Masca are rolul de a îndepărta excesul de sebum,lăsând pielea strălucitoare şi catifelată.

3. Lapte şi ulei de lavandă

Amestecă două picături de ulei de lavandă cu un sfert de ceaşcă de lapte integral. Foloseşte această loţiune pentru a curăţa pielea în profunzime,deoarece are rolul de a regla pH-ul pielii. Îmbibă un disc demachiant în loţiune şi şterge-ţi faţa cu mişcări circulare. Pentru efecte vizibile,specialiştii recomandă folosirea loţiunii în fiecare zi.

4. Suc de lămâie,roşii şi castravete

Ai nevoie de un castravete mic,o jumătate de roşie şi două linguriţe de zeamă de lămâie. Ingredientele se mixează într-un blender,după care pasta formată se aplică pe faţă uniform şi se lasă 15 minute. Masca are efect astringent şi de curăţare a porilor,motiv pentru care este indicat să se folosească o dată pe săptămână.

5. Salvie şi iaurt

Această mască aduce două mari beneficii asupra tenului:îndepărtează excesul de sebum şi elimină punctele negre. Mai întâi se face o infuzie de salvie,după care se amestecă două linguri din acest ceai cu o cutie mică de iaurt. Masca se aplică pe faţă şi se lasă până când se usucă. Tenul se curăţă cu apă rece.

6. Alcool camforat şi ulei esenţial de mentă

Pentru prepararea măştii ai nevoie de o lingură de alcool camforat,un albuş de ou,o picătură de ulei esenţial de mentă şi o lingură de lapte praf. După aplicarea măştii pe tenul curat,aşteaptă 15 minute,după care clăteşte cu apă călduţă. Prin folosirea constantă a acestei măşti,tenul devine catifelat,iar luciul pielii dispare.