Dacă nu ne putem opune schimbărilor,cu siguranţă putem controla modul în care alegem să le înfruntăm.  Stă în puterea noastră să optăm pentru modificările pozitive. Aici sunt cele 6 lucruri pe care le poţi face în viaţa ta,pentru a schimba lucrurile în bine,pentru totdeauna:

1. Găseşte-ţi sensul în viaţă

Rezervă-ţi ceva timp pentru a te gândi la ceea ce este important în viaţa ta şi de ce este esenţial. Ce îţi doreşti să realizezi în viaţă? Care sunt visele tale? Ce te face fericită? Să dai un sens vieţii înseamnă să stabileşti direcţia în care te îndrepţi.  Astfel,te asiguri că nu vei rătăci prin viaţă fără niciun ţel.

2. Stabileşte-ţi tot timpul un ideal

De mică ai fost încurajată să visezi. Ai fost întrebată ce vrei să devii atunci când creşti şi ai ştiut mereu pentru ce vrei să lupţi,chiar dacă,pe măsură ce anii au trecut,planurile tale s-au mai schimat. Dar,odată ce ai devenit adult,este important să menţii acest obicei,de a-ţi stabili obiective de atins.

3. Găseşte modalităţi de a-ţi îndeplini visele

Odată ce ştii ce vrei să faci cu viaţa ta,trebuie să iei măsuri şi să stabileşti obiectivele pe termen lung,mediu şi scurt,şi să încerci să găseşti resursele necesre pentru a le împlini.

Aminteşte-ţi că obiectivele tale se poate schimba,aşa că fii mereu flexibilă,gata să modifici planul.

4. Să nu ai niciodată regrete

Regretele te ţin pe loc. Dacă te gândeşti tot timpul la greşelile din trecut este posibil să nu mai ai timp să te gândeşti şi la reuşitele din viitor. Nu poţi schimba ceea ce ai făcut sau nu în trecut,dar sigur poţi interveni în ceea ce poţi face în viitor.

5. Înfruntă-ţi temerile

Este uşor să ignori temerile şi să speri că ele vor trece de la sine. Din păcate,nu e deloc aşa. Dacă vrei să îţi schimbi viaţa,învaţă să îţi stăpâneşti temerile,înainte ca ele să te controleze pe tine. Temerile sunt gândurile negative din mintea ta,care nu sunt reale,dar în timp ai început să crezi că ele sunt adevărate. Ele te opresc de la a-ţi trăi la maxim. 

6. Trăieşte clipa

De multe poţi crede că iarba este mai verde de partea cealaltă a gardului,iar când ajungi acolo îţi dai seama că nu este chiar aşa. Motivaţia de a-ţi schimba viaţa vine din dorinţa de a fi fericită. Iar uneori eşti atât de ocupată să cauţi fericirea,încât uiţi să te bucuri de prezent.