Obiceiurile pe care le practici zilnic îţi pot fi de folos sau nu în acest sens. Iată 6 moduri eficiente de regenerare a neuronilor pe care oricine le poate practica:

Evită drogurile şi alcool ul

Ţigările, drogurile şi alcoolul în exces omoară neuronii şi reduc funcţia sinaptică de conectare a acestora între ei. Iar lipsa acestui lucru duce la moartea celulelor.

Fă mişcare

Doar făcând mişcare reuşeşti să asiguri oxigenarea celulelor creierului. Regenerarea neuronilor necesită mişcări fizice intense, efectuate cu regularitate, aşa că mersul la sală nu este doar pentru slăbit.

Alimentaţie sănătoasă

O dietă hipocalorică este recomandată pentru regenerarea neuronilor. Încearcă să consumi mai des alimente precum somon, avocado sau ulei de măsline, toate bogate în omega 3.

Fă sex

Activitatea sexuală este asociată cu regenerarea neuronilor pentru că prin sex este stimulată neurogeneza adultă.

Controlează nivelul de stres

E probabil cel mai dificil lucru pe care îl poţi face, însă există numeroase moduri care te ajută. Yoga, meditaţie, trebuie doar să o găseşti pe cea care funcţionează cel mai bine pentru tine.

Menţine creierul activ

De regulă, neuronii nu mor din cauza unui exces de activitate, ci pentru că nu sunt solicitaţi. Citeşte, rezolvă un puzzle complicat, probleme de matematică. Iată şi câteva sugestii haioase, dar utile:

-spală-te pe dinţi cu mâna stângă, sau dreaptă dacă eşti stângace.

-mergi pe un traseu diferit când te întorci acasă.

-lasă-te surprinsă de ceva neprevăzut şi vezi cum reacţionezi, nu totul trebuie să fie organizat şi planificat în viaţă.