1.    Ai probleme de vedere. Cu cât vederea ţi se înrăutăţeşte,cu atât muşchii din jurul ochilor se încordează  mai mult,ceea ce adânceşte ridurile dimprejur.

Soluţia:Controale periodice,pentru a depista orice schimbări care necesită lentile de corecţie. Dacă ai nevoie de ochelari,optează pentru unii cu o ramă care te avantajează din punct de vedere estetic.

2.    Îţi neglijezi dantura. Dinţii frumoşi dau structură şi verticalitate feţei. Când dinţii se uzează,cad,se rup,pielea din jurul gurii devine mai laxă. Asta,combinat cu pierderea generală de elasticitate a tegumentelor duce,în timp,la riduri inestetice.

Soluţia:Un dentist bun îţi va sugera soluţia – de la lucrări dentare diverse la implanturi. Nu neglija periajul zilnic şi detartrajul periodic.

3.    Porţi ochelari de soare ieftini. Ce legătura are asta cu pielea feţei? Are,pentru că ochelarii de soare ieftini nu oferă protecţie adevărată împotriva razelor soarelui. Sub lentile,vei ţine ochii mijiţi,îţi vei încorda muşchii din jurul ochilor şi pe cei ai frunţii,şi te vei alege,în timp,cu riduri de toată frumuseţea.

Soluţia:O pereche de ochelari de soare recomandată de optician.

4.    Iei pilule contraceptive. Hormonii din pilulele contraceptive pot provoca efecte asemănătoare măştii de graviditate – adică,hiperpigmentaţie a pielii,care te îmbătrânesc.

Soluţia:Din fericire,petele de pe faţă dispar cam la un an după ce ai renunţat la pilula contraceptivă,cu condiţia ca tot timpul să-ţi protejezi pielea de razele soarelui. Petele rebele pot fi „tratate” cu ajutorul unei diete bogată în antioxidanţi.

5.    Ţii cură de slăbire. De la o anumită vârstă în sus,curele drastice de slăbire adaugă riduri suplimentare.

Soluţia:Află care-ţi este greutatea ideală,care nu te face să arăţi ca o stafie.

6.    Nu te protejezi de soare. În zilele călduroase,protecţia împotriva razelor puternice de soare este obligatorie,altfel rişti să te alegi cu tenul pătat,vase de sânge sparte,pistrui şi piele „lăsată”. Iar stricăciunile sunt,în cele mai multe cazuri,ireparabile.

Soluţia:Creme de protecţie cu factor mare,ochelari de soare,pălării.

Citeşte şi:

Ai riduri? Optează pentru produsele pe bază de retionoizi

Trei întrebări despre...riduri,cu Oana Turcu