Chiar dacă în celelalte anotimpuri nu acordăm atenţie pedichiurii,vara este foarte important şi necesar s-o facem,pentru că este perioada în care purtăm sandale,şi picioarele sunt expuse mai mult.

Picioarele sunt zilnic solicitate prin mersul pe jos,iar expunerea la soare poate afecta sănătatea pielii,de aceeea,trebuie aplicată loţiune de protecţie solară sau cremă hidratantă.

Pielea de pe partea superioară a picioarelor este mai subţire în comparaţie cu pielea de pe restul corpului. Acest lucru înseamnă că este mai sensibilă,se exfoliază mai repede şi pot apărea liniile fine,care o fac să arate mai bătrână.  

De fapt,picioarele sunt cele care dau primele semne de îmbătrânire. Desigur că procesul poate fi încetinit prin aplicarea de protecţie solară pe picioare în mod regulat,care este considerată o necesitate.

Dar ce facem cu unghiile de la picioare? Tot ce putem face este să le acordăm atenţie şi îngrijire. Acest lucru constă în urmarea a şase paşi.

Iată care sunt paşii pentru obţinerea pedichiurii perfecte:

1. Lasă unghiile la înmuiat

Lasă apa caldă să curgă în cadă,pune în ea nişte şampon şi asigură-te că apa acoperă unghiile. Stai cel puţin 15 minute cu picioarele în apă pentru a se înmuia.

2. Îndepărtează celulele moarte

După cele 15 minute,cu ajutorul unei pietre pentru picioare îndepărtezi celulele moarte de pe tălpi.

3. Aplică un exfoliant

Aplică pe picioare un amestec pe bază de ulei de măsline şi sare,care acţionează ca un exfoliant,şi în acest timp le masezi cu mişcări circulare,după care le speli cu apă călduţă.

 4. Curăţă cuticulele

Cu ajutorul unei forfecuţe de cuticule,le îndepărtezi,apoi le cureţi şi le ştergi cu un şerveţel.

5. Aplică un ulei de cuticule

Aplică pe unghii ulei de migdale,sau unul special pentru cuticule şi masează până intră în piele. După cinci minute,verifică dacă mai sunt pieliţe de la cuticule,deoarece uleiul le înmoaie.

6. Aplică oja    

Ultimul pas este aplicare pe unghii a ojei. Alege ce culoare îţi place. Poţi începe cu bază transparentă,după care aplici una-două straturi de ojă şi termini cu un strat de lac de protecţie. La final,masezi picioarele cu o cremă hidratantă.

Credit foto:www.boldsky.com