Pentru ca machiajul să iasă impecabil,este foarte important să aplici produse de make-up pe un ten demachiat şi apoi hidratat. De asemenea,ca să-ţi uşurezi treaba,mai ales dacă ai părul lung,e bine să ţi-l prinzi la spate,ca să nu te încurce. Foloseşte bureţei de faţă fără prea multe urme de machiaj,pentru aplicarea fondului de ten,şi pensule de fard curate,ca nuanţele alese să nu se combine cu produsele folosite pentru alt machiaj.

 Idei Click! pentru femei 

·         Pensează-te înainte de a te machia,pentru a putea contura sprâncenele cu ajutorul unui fard special.

·         Pentru ca fondul de ten şi pudra să nu se strângă inestetic în zona T,exfoliază săptămânal pielea.

·         Aplică puţin fard alb sau gri în colţul intern al ochiului,lângă nas,pentru un plus de luminozitate.   

 Pasul 1 

Aplică fond de ten folosind un bureţel special sau un şerveţel înfăşurat pe deget. Alege produsul potrivit în funcţie de pielea ta. Fondul de ten trebuie să fie cu un ton mai închis decât nuanţa feţei,în special pentru machiajul de zi. De asemenea,vara se poartă produsele lejere,pe bază de apă,care nu încarcă porii,mai ales în cazul tenului gras. Nu întinde fondul de ten pe faţă,ci tamponează din loc în loc bureţelul îmbibat cu produs,ca să intre bine în piele.

 Pasul 2 

După ce ai terminat cu fondul de ten,este momentul să aplici anticearcănul sub ochi şi în zona T. Produsul trebuie să fie mai deschis,o nuanţă-cel mult două,decât culoarea pielii. Foloseşte o pensulă specială pentru anticearcăn sau o dischetă demachiantă împăturită. Pentru ca baza de machiaj să fie completă,mai ai nevoie de pudră pentru fixarea fondului de ten,un produs deschis,care să îmbine armonios culorile între ele.

 Pasul 3 

În funcţie de culoarea ochilor şi de ţinută,poţi alege nuanţa potrivită de fard. În cazul de faţă, culoarea dominantă este albastrul,combinat cu tonuri discrete de gri şi violet. Mai întâi,aplică pe pleoape un fard foarte deschis,ca bază,dar şi umbre de maro sub sprâncene şi un creion în aceeaşi nuanţă,ca să conturezi forma ochilor. Apoi,fardează ochii cu un amestec şic de culori:albastru deschis,gri şi violet.  

 Pasul 4 

Foloseşte o mascara potrivită genelor tale,neagră sau maro,pentru volum,alungire sau curbare. Nu te da cu prea mult produs,ca să eviţi încărcarea firelor de păr. Dacă e nevoie,foloseşte un beţişor de ureche pentru a şterge pleoapele şi zona de sub ochi,în caz că te-ai murdărit.

 Pasul 5 

Aplică un fard de obraz care să-ţi scoată în evidenţă pomeţii,în funcţie de efectul dorit. Pentru tenul deschis,foloseşte roz sau bej,pentru cel închis prună sau bronz,iar pentru cel măsliniu maro deschis sau culoarea migdalei.

    Pasul 6  

La final,aplică un ruj în diverse nuanţe,care să potenţeze culorile machiajului,şi un luciu de buze.

  Sfatul specialistului 

Gina Braşoveanu,make-up artist salon Fantasy Hair Team,Bucureşti,Tel:021.311.4666

Machiajul nude (minimal,fără prea mult machiaj) este una dintre cele mai promovate tendinţe ale anului 2015,ceea ce ne demonstrează ca naturaleţea este în continuare apreciată. În ceea ce priveşte baza de machiaj,dacă suntem la mare,ne sunt recomandate cremele uşoare din seria BB Cream (potrivite tenurilor fără probleme,normale),loţunile pigmentare (în cazul tenurilor uscate,deoarece hidratează) sau fondurile de ten sub forma de pudră (indicate tenurilor grase). Blondele ar trebui să opteze pentru rujuri în culori deschise:roz,piersică şi,pentru ocazii speciale,roşu. Pentru roşcate,ideale sunt bejul,piersica ori nuanţele aprinse de roz. Brunetele pot folosi aproape orice,însă cele mai potrivite culori sunt prună,maro sau roşu-cireaşă.

Foto:Sorin Stana

Mulţumim pentru sprijin salonului Fantasy Hair Team,Bucureşti