Tratamentul cu alge marine

Măştile cu alge marine (da,le poţi lua chiar din mare) sunt un mod eficient şi ieftin de a trata celulita. Exfoliant natural,algele marine ajută la stimularea circulaţiei şi la eliminarea toxinelor,ceea ce ajută la reducerea apariţiei celulitei. Pur şi simplu masezi cu alge zonele afectate. De asemenea,le poţi amesteca cu argilă,suc de lămâie şi miere pentru a crea un tratament de hidratare exact ca la SPA.

Găteşte cu paste de tomate

Pastele de tomate conţin doze mari de licopen,mai mult decât ai putea obţine prin consumul unei roşii proaspete. Studiile arată că acest antioxidant poate ajuta la reducerea efectelor nocive ale soarelui şi,în acelaşi timp,previne pierderea de colagen. Prin menţinerea colagenului în piele,aceasta este mai fermă şi mai elastică,făcând,astfel,ca celule grase,care stau la baza celulitei,să fie mai puţin vizibile.

Hidratează-te

8 până la 10 pahare de apă pe zi,te ajuta să rămâi hidratată şi dau un aspect sănătos pielii,făcând-o să pară mai puţin pufoasă. Alimentele cu un conţinut mai ridicat de apă pot îmbunătăţi,de asemenea,hidratarea pielii. Fructele şi legumele proaspete,în special pepenii,castraveţii şi varza,sunt bogate în conţinut de apă şi sărace în calorii. Asta te ajută să menţii greutatea sub control şi,implicit,împiedică formarea depozitelor adipoase.

Relaxează-te cu o ceaşcă de ceai

Studiile sugerează că anumiţi hormoni,în special insulina şi cortizolul (care cresc nivelul de stres),schimbă modul în care celulele adipoase funcţionează. Interesant este faptul că o familie de molecule numite catechine,găsite în ceaiul verde şi alb,scad rezistenţa la insulină de celulelor de grăsime. Deci,atunci când ai pauză,savurează o ceaşcă de ceai.

Periajul uscat

Folosind o perie făcută din fibre destul de rigide,naturale,periază pielea de jos în sus,pe zonele cu probleme. Astfel,vei elimina pielea moartă,stimulezi circulaţiaşi ajuţi drenajul limfatic,reducând aspectul celulitei. Pentru rezultate optime,execută acest procedeu timp de aproximativ cinci minute,înainte de duşul de dimineaţă.

Începe-ţi ziua mâncând seminţe de in

Acestea ajută la susţinerea nivelului de estrogen şi la creşterea colagenului. Colagenul este componenta principală a ţesutului conjunctiv,deci,prin întărirea pielii,acesta ajută la reducerea apariţiei celulitei. Le poţi consuma ca atare sau adăuga în iaurt ori salate.