Tratamentele cosmetice de primăvară sunt eficiente dacă le aplici săptămânal,timp de o lună.

În funcţie de fiecare tip de ten şi de rezultatele pe care vrei să le obţii,ele pot fi:hidratante,antirid,de fermitate,antiacneice,desensibilizante. Noi îţi propunem acum câţiva paşi simpli pentru a realiza aceste măşti la tine acasă,cu minimum de efort şi de bani.

1. Specialistul în cosmetică Claudia Avram recomandă demachierea temeinică a tenului înainte de începerea tratamentului. Aplici apoi o loţiune tonică şi o mască de curăţare profundă. După toate acestea,poţi începe exfolierea tenului.

2. Exfoliantul se întinde cu o pensulă sau cu vârfurile degetelor,prin mişcări circulare,masând uşor pielea. Se îndepărtează cu apă călduţă.

3. Tenul astfel curăţat este pregătit pentru a absorbi mai bine ingredientele din produse. Acum este momentul pentru un ser hidratant.

4. Pentru a facilita pătrunderea serului şi pentru un ten ferm şi elastic,se realizează un masaj de cinci minute,prin mişcări circulare.

5. Se aplică masca dorită cu o pensulă sau cu vârfurile degetelor şi se întinde bine. Poate fi chiar o mască pregătită în casă,din fructe,lactate sau miere. Se lasă să acţioneze timp de 20-30 de minute şi se clăteşte cu apă călduţă sau prin tamponare cu un prosop umed.

6. După îndepărtarea măştii,se aplică o loţiune tonică,adaptată tipului de ten. Se masează pielea cu o cremă hidratantă de zi,aleasă tot în funcţie de tipul de ten. În jurul ochilor,se aplică un gel special,prin mişcări fine,dinspre centrul ochiului spre exterior. Rezultatele se văd imediat. Tenul este mai luminos,mai hidratat şi pregătit pentru o primăvară înfloritoare.