Sunt penisuri şi penisuri,dar când vine vorba de erecţie,lucrurile nu sunt chiar diferite. Ce-i drept,însă,acest proces poate fi de trei feluri. Ţi-ai dat seama care sunt? Îţi spunem noi!

3 tipuri de erecţie

Practic,se poate ajunge la acelaşi deznodământ în trei moduri diferite. Erecţia reflexogenă apare în urma unui contact fizic,erecţia psihogenă este produsă de stimularea audiovizuală şi fantastică,iar erecţia nocturnă,evident,se manifestă în cursul nopţii,în somn. Ultimele două tipuri de erecţie nu se produc intenţionat şi pot lua persoana respectivă prin surprindere,spune teoria în domeniu.

Fumatul şi alcoolul sunt inamicii erecţiei

Dacă înainte să facă sex iubitul tău bea un pahar-două de vin şi fumeazăca să prindă curaj,cel mai probabil ai observat că îi trebuie mai multă muncă de lămurire pentru o erecţie sănătoasă. Asta pentru că tutunul şi alcoolul afectează erecţia şi predispun la tulburări erectile,iar cu această problemă se confruntă din ce în ce mai des bărbaţii tineri.

Sexul oral creşte potenţialul

Un studiu în domeniu a scos la iveală că bărbaţii care sunt răsfăţaţi cu sex oral înainte ca penisul lor să intre în erecţie se mândresc cu măsurători mai spectaculoase. Mai precis,dacă îşi măsoară penisul erect după sex oral fără finalizare,bărbaţii pot observa că au organul vizil mai mare decât dacă nu sunt ajutaţi. Nu o spunem noi,au descoperit-o oamenii de ştiinţă.

Masturbarea face diferenţa

Dacă partenerul tău se masturbeazăcu câteva zile înainte să faceţi sex,când o să fiţi împreună,penisul său va fi invadat cu mai mult sânge,care să-l stimuleze,şi vă puteţi bucura împreună de un penis erect la maximum. La această concluzie a ajuns specialistul în terapie sexuală Ian Kerner.

Mărimea contează

Serios,mărimea chiar contează,dacă e să ne referim la mărimea corpului în întregime. Bărbaţii supraponderali şi mai ales cei obezi se confruntă cu un nivel de testosteron mai scăzut,iar asta duce la disfuncţii erectile. Este foarte important ca nu doar tu să fii atentă la siluetă,ci şi partenerul tău,dacă vreţi să vă bucuraţi de o viaţă sexuală sănătoasă şi cu satisfacţii.

Prezervativele ucid plăcerea

Nu suportă prezervativele? Ştie el ceva! Un studiu recent publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală a descoperit că unii bărbaţii au probleme de erecţie când intră în contact cu prezervativul. Soluţia constă în extra-stimulare şi timp mai mult acordat acestui proces,pentru ca erecţia să dureze mai mult.