Totodată,o expunere neprotejată la razele ultraviolete determină instalarea prematură a ridurilor,a petelor inestetice. Iată de ce trebuie să ţii cont pentru a avea o faţă frumoasă toată vara.

Curăţă tenul cât mai des

Unul dintre cele mai importante sfaturi de urmat pentru a avea o piele frumoasă în timpul verii este curăţarea tenului cât mai des. Spală-te pe faţă cu apă de mai multe ori pe zi,pentru a îndepărta sudoarea şi murdăria de pe piele. După aceea,foloseşte un lapte demachiant,dacă ai tenul gras,şi un gel de curăţare,dacă ai pielea uscată.


Citeşte şi:

Hrăneşte-ţi tenul cu ciocolată

Cum să obţinem un bronz intens şi sănătos în doar câteva minute


Protejează-ţi tenul de razele soarelui

Poartă ochelari de soare şi o pălărie în timp ce ieşi din casă şi evită să stai la soare de la 11:00 la 15:00. Totodată,aplică pe faţă o cremă cu factor de protecţie 30 înainte cu 20 de minute de a ieşi afară.

Hidratează buzele

Temperaturile ridicate şi umiditatea scăzută usucă buzele. Dacă ai buzele crăpate nu folosi balsamuri cu mentol sau camfor. Iniţial,acestea induc o stare de confort,dar,în timp,irită buzele. În schimb,apelează la unguentele şi glossurile cu ingrediente calmante,cum este untul de shea şi ceara de albine. Nu uita că pentru a-ţi proteja buzele de razele soarelui trebuie să foloseşti un balsam cu factor de protecţie 15.

Ţine la distanţă acneea

Pot să-ţi apară pe ten coşuri pe tot parcursul anului,dar căldura şi sudoarea le înmulţesc în lunile de vară. Pentru a scăpa de ele foloseşte un demachiant cu acid glicolic sau acid salicilic. De asemenea,asigură-te că tot ceea ce aplici pe piele,de la machiaj şi până la săpunul de corp,precum şi crema cu protecţie solară,nu conţin ulei,care nu blochează porii.

Tratează arsurile solare

Când stai prea mult la soare sau când foloseşti incorect crema de protecţie solară,pielea se înroşeşte. Aplică pe ten o cremă cu hidrocortizon 3 zile la rând pentru a reduce inflamaţiasau foloseşte un gel cu aloe vera.  Dacă nu vezi nici o îmbunătăţire,consultă medicul dermatolog.

Foloseşte machiaj rezistent la apă

Stiliştii recomandă să foloseşti rimel,dermatograf şi corector rezistente la apă,pentru a preveni ca machiajul ochilor să curgă sau să se strângă şi să formeze cute.Chiar dacă nu înoţi,sudoarea şi umiditatea pot afecta machiajul,mai ales dacă eşti machiată cu creion de ochi şi mascara. Pe timp de vară apelează la produsele de machiaj minerale,deoarece acestea rezistă mult timp pe ten dacă transpiri. Totodată,ori de câte ori aplici o cremă,machiaj sau un produs lichid,cum este fondul de ten sau corectorul,asigură-te că le fixezi cu pudră.