Reisa Sperling,director al Centrului de cercetare si tratament pentru Alzheimer la Brigham şi Womens Hospital din Boston conduce un nou studiu clinic,numit studiul A4,care evaluează pacienţii bolnavi de Alzheimer. În timpul cercetării,acestora li s-au administrat aleatoriu medicamente,iar cercetătorii vor stabili peste trei ani dacă tratamentul  a avut vreun efect asupra memoriei pacienţilor.

 

Ai probleme cu memoria

 

O serie de studii prezentate în 2014 arată că persoanele care acuză că au probleme de memoriede la vârste fragede au mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de Alzheimer şi de a dezvolta simptome de demenţă mai târziu în viaţă.

 

Nu-ţi aminteşti evenimente importante recente

 

Dacă la începutul săptămânii ai purtat o discuţie cu cineva din famile despre o ştire citită în ziar sau văzută la televizor,cum este un dezastru natural,dar nu-ţi mai aminteşti mare lucru,este posibil să fie din cauza bolii.

 

Nu reuşeşti să-ţi gestionezi finanţele

 

Multe studii arată că persoanele care suferă de Alzheimer nu pot să ţină cont când ar trebuie să-şi plătească facturile şi nu mai ştiu cum să transfere bani între conturi.

 

Te rătăceşti

 

Când devii confuză sau dezorientată şi nu mai ştii cum să ajungi acasă sau la magazin este bine să mergi la medic pentru investigaţii suplimentare. Doar în urma unui control amănunţit doctorul poate diagnostica boala de care suferi.

 

Nu mai socializezi

 

Dificultatea de a purta o discuţie,în special când faci parte dintr-un grup,poate fi un semn precoce de Alzheimer,avertizează medicii. Din această cauză,pacienţii spun că nu le place să se întâlnească cu prietenii,pentru că nu pot să participe activ la discuţii.

 

Ţi-ai pierdut interesul pentru pasiunile tale

 

Un alt semn timpuriu al bolii este când nu te mai preocupă să-ţi petreci timpul liber făcând activităţi care-ţi fac plăcere. Specialiştii spun că boala poate provoca apatie,ceea ce îi face pe oameni să îşi piardă motivaţia.