Prima greşală pe care obişnuim s-o facem când ne spălăm pe faţă este că nu sunt spălate mai întâi mâinile cu săpun,şi apoi să continuăm. Nu,facem exact invers,iar microbii şi bacteriile de pe mâini rămân pe faţă,chiar dacă clătim cu apă. Acest lucru duce la apariţia afecţiunilor pielii.

Iată care sunt semnele care ne arată că ne spălăm corect pe faţă:

Temperatura apei

Cum crezi că ar trebui să fie temperatura apei atunci când te speli pe faţă? Ei bine,nu este recomandată nici apa fierbinte pentru că provoacă uscarea pielii,dar nici cea rece deoarece o irită. Apa trebuie să fie călduţă atunci când te speli pe faţă. Astfel,nu este îndepărtat sebumul,ci doar murdăria prezentă pe faţă.

Nu te demachiezi înainte

Atunci când vii obosită de la muncă,nu mai ai energie nici să te demachiezi. Tot ce îţi doreşti este să dormi. Dar atunci când doar te speli pe faţă,nu îndepărtezi machiajul,deoarece majoritatea sunt rezistente la apă,în special rimelulşi creionul de ochi. De aceea,apa simplă nu are puterea de a le îndepărta. În plus,în timp va duce la apariţia punctelor negre şi a altor afecţiuni ale pielii. Aşadar,demachiază-te de fiecare dată.

Nu foloseşti produsele de curăţare care trebuie

Regula de aur! Produsul facial de curăţare trebuie să aibă pH-ul echilibrat,să fie neutru şi să nu aibă compuşi care fac rău pielii. Acum,există două opţiuni:loţiunea de curăţare facială pe bază de spumă,şi cea pe bază de cremă. Loţiunea spumă este recomandată persoanelor care au tenul gras,în timp ce crema este pentru pielea uscată.

Te speli prea des/prea rar

Se spune că pe faţă trebuie să te speli de două ori pe zi. Dar această regulă poate fi aplicată pentru toate tipurile de piele? Întreaga zi se depun pe piele mai multe bacterii,de aceea,este important să te speli mai multe ori. Mai ales atunci când mergi la antrenament,trebuie să te speli,şi înainte,şi după începerea şi finalizarea exerciţiilor. Acelaşi lucru este valabil dacă te machiezi zilnic.

 Nu te speli toată faţa  

Este foarte important să te speli cu apă din abundenţă pe întreaga suprafaţă a feţei. Modul corect prin care trebuie să te speli pe faţă este să masezi pielea bine. Insistă pe zonele în care se poate depune murdăria,cum sunt nasul şi fruntea. Spală-te de mai multe ori,până simţi pielea curată.

Freci pielea când te speli

O regulă fără compromisuri a modului în care speli pielea feţei,este să nu freci niciodată cu prosopul în mod riguros. Tratează pielea precum a copilului. Atunci când pielea este ştearsă agresiv,grăbeşti apariţia semnelor de îmbătrânire şi a ridurilor. În schimb,lasă pielea să se usuce fără a o şterge,sau să fie un prosop moale.

Credit foto:www.boldsky.com