Dar există,de asemenea,afecţiuni care nu dau niciun simptom,iar starea se înrăutăţeşte de la o zi la alta fără ca noi să ştim,şi când este descoperită este prea târziu.

Cancerul este una dintre afecţiunile care nu prezintă niciun simptom la început. În schimb,inima este organul vital din organism,şi orice malformaţie care are loc la nivelul ei are consecinţe grave.

Citeşte şi:Semne ale accidentului vascular cerebral

Sănătatea sistemului cardiovascular  poate fi afectată din diferite motive,dar sunt câteva semne surprinzătoare care indică că inimanu este la fel de sănătoasă precum se crede. Aşadar,iată care sunt:

Picioare umflate

Inima poate provoca o acumulare de fluide în organism,cunoscută sub numele de edem,cauzând umflarea gleznelor.

Citeşte şi:Porţi haine strâmte? Vezi la ce pericole te expui!

Durerea de cap

Durerea de cap este simptomul mai multor afecţiuni,dar dacă este frecventă şi durează mai mult de două săptămâni,poate indica o problemă cardiovasculară.

Oboseala

Şi oboseala este un simptom cu care foarte multă lume se confruntă,şi dacă este dusă la extrem,poţi ajunge să suferi de bolide inimă,pentru că inima nu mai este capabilă să pompeze sânge sănătos în alte părţi ale corpului.

Crampe stomacale

În anumite cazuri,când o persoană suferă de o boală de inimă,durerea de la nivelul inimii pleacă spre stomac,cauzând crampele stomacale.

Citeşte şi:Hipocalcemia,o boală silenţioasă

Tusea

Dacă te confrunţi cu tuse uscată şi strănut,fără a suferi de infecţii respiratorii,atunci acest simptom poate indica faptul că există o afecţiune la nivelul sistemului cardiovascular.

Lipsa poftei de mâncare

Atunci când inima nu este sănătoasă,te poţi confrunta cu pierderea poftei de mâncare sau senzaţie de greaţă,pentru că nivelul de oxigen din sânge este prea mic şi nu este capabil să ajungă la sistemul digestiv.

Credit foto:boldsky.com