1. Stai departe de băuturile cu multe calorii

Alcoolul are o mulţime de calorii şi consumat în exces îţi poate aduce 2-3 kg în plus,în special dacă este consumat pe stomacul gol. Limitează-te la un pahar sau două de vin în timpul mesei. De evitat sunt şi cafeaua şi sucurile acidulate.

2. Meniu isteţ

Cea mai importantă regulă:Nu sări peste micul dejun! Omasăhrănitoare în prima parte a zilei te va ţine departe de abuzurile alimentare de peste zi. Optează pentru alimente ce conţin multe proteine şi puţini carbohidraţi,precum salată cu ton,ouă,salată de legume. Legumele sunt bogate în fibre şi sunt săţioase.

Truc pentru masa de prânz:Începe întotdeauna masa cu o supă sau cu o ciorbă!Nu te axa doar pe preparatele solide.

3. Fă mişcare

Cine zice că nu poţi face mişcare de sărbători nu ştie ce vorbeşte. Fă 15 minute de sport după ce te-ai trezit. Pot fi câteva serii de abdomene,genuflexiuni,flotări sau pur şi simplu dansează pe o muzică antrenantă. Profită de zilele libere şi ieşi la o plimbare în parc cu prietenii.

4. Pune porţii mici

Nu mânca mai mult decat ai nevoie. Pune-ţi pe farfurie porţii medii care să conţină musai şi o salată. Dacă îţi e poftă,gustă câte puţin din preparatele preferate,mestecă bine şi încet,savurând pe deplin gustul preparatelor.

5. Nu mânca fructe după masă

Poate că te-ai gândit ca ar fi o idee bună să înlocuieştidulciurile cu fructele,însă nu e indicat să le consumi imediat după masă. În cazul în care ai mâncat cozonac sau prăjituri,e bine să renunţi la fructe. Singurul pe care îl poţi consuma este ananasul crud care intensifică arderile şi ajută digestia.

6. Oferă cadou coşurile cu bunătăţi

Familia,prietenii,colegii de muncă îţi vor aduce în dar tot felul de dulciuri delicioase,prăjituri,cozonaci,pască şi deşi tu te-ai străduit să nu ai rezerve în casă de bombe calorice,dacă le vei păstra pe toate pentru tine,riscul să dai iama în ele este destul de mare. Fă-le o bucurie celor care nu au posibilităţi financiare şi oferă-le cadou.

CIteşte şi:Excesele alimentare,pericolele din farfurie

Sursă foto:weblogtheworld.com