Frumuseţea şi obiceiurile lor de înfrumuseţare erau caracterizate de simplitate şi naturaleţe. Leacurile din natură folosite ingenios în rutina de îngrijire erau cel mai bun aliat pentru a îmbătrâni frumos.

Iată 6 sfaturi de frumuseţe de la bunica pe care sigur le vei folosi în rutina ta de îngrijire:

Apă de ploaie pentru părul lung

Oricine îşi doreşte să aibă părul lung într- anumită etapă a vieţii! Un vechi truc de frumuseţe, extrem de simplu, ne învaţă să ne spălăm părul cu apă de ploaie. Apa de ploaie îl face mai mătăsos şi se pare că ajută la creşterea lui mai rapidă. De asemenea, apa de ploaie previne apariţia firelor de păr albe.

Lapte proaspăt pentru ten

Aplicat pe ten, laptele proaspăt face tenul mai catifelat şi previne apariţia ridurilor. Desigur, dacă ai un ten foarte sensibil, e de preferat să eviţi acest truc de frumuseţe.

Rubarbă pentru ameliorarea petelor roşiatice

Aplicată pe piele, rubarba estompează petele roşiatice şi micile inflamaţii, funcţionând ca un astringent şi dezinfectant natural.

Nucul vrăjitoarei pentru curăţarea porilor

Un leac vechi preparat din această plantă e extrem de eficient pentru curăţarea porilor şi eliminarea punctelor negre. Nucul vrăjitoarei conţine o substanţă care funcţionează ca un astringent, care nu usucă pielea.

Mască din albuş de ou

O mască făcut doar din albuş de ou, aplicată pe faţă până când se usucă previne apariţia ridurilor. Tratamentul trebuie făcut o singură dată pe săptămână.

Ulei şi oţet pentru acnee

Uleiul de măsline poate fi folosit ca demachiant. Prepară un remediu din ulei de măsline, oţet şi puţină sare şi zahăr pentru a trata acneea.

Sursa foto: pintexas.com