Experţii au găsit câteva strategii cu adevărat eficiente,care menţin departe durerile de cap şi migrenele.

Iată care sunt sfaturile care ne ajută să scăpăm de durerea de cap şi migrene:

1. O gustare pe bază de proteine

Pentru a preveni lipsa de zahărdin sânge,să ai mereu la tine un baton pe bază de proteine pentru gustare. Chiar şi înainte de culcare,poţi lua o muşcătură din baton,în decursul unei săptămâni,pentru a reduce riscul de a te trezi cu dureri de cap a doua zi dimineaţa.

2. Alege o pernă mai bună

Până la opt din zece persoane care sforăie se trezesc cu durere de cap. În plus,de cele mai multe ori,perna pe care dormi ajută cu 80 % la reducerea problemelor de respiraţiedin timpul nopţii. Totodată,durerile de cap încep să dispară în mai puţin de două zile,dacă dormi pe o pernă care să nu te facă să te trezeşti de multe ori în timp ce dormi.  

3. Bea apă cu lămâie dimineaţa

Apa cu lămâie băută dimineaţa poate reduce riscul de a dezvolta dureri de cap. Acest lucru este posibil deoarece conţine acid citric,dar şi eugenol,care are acelaşi efect pe care l-ar avea aspirina în doze mai mici.

4. Remedii naturale pe bază de plante

Decorează casa cu ghivece cu plante,cât mai multe plante verzi,pe care dacă le priveşti câte 10 minute pe zi,ajută la reducerea frecvenţei de dureri de cap matinale,cel puţin cu 32 %.

5. Supliment de Vitamina D

Cel puţin 6 studii arată că persoanele care suferă de deficienţă de vitamina D se confruntă cu migrene şi dureri de cap matinale. De aceea,suplimentele de vitamina D diminuează tensiunea,care duce la apariţia durerii.

 6. Bea ceai de muşeţel înainte de culcare  

Pentru a avea un somn profund,bea înainte de culcare o ceaşcă cu ceai de muşeţel. Este calmant,va relaxa muşchiişi va ajuta la stimularea producţiei de endorfine pe timpul nopţii. Acest lucru va scade riscul de a te trezi cu dureri de cap dimineaţa.