Nu ai poftă de mâncare

Se aproprie ora mesei şi ţie nu-ţi este foame? Dacă asta se întâmplă din când în când,nu este motiv de îngrijorare. Problematică este situaţia când nu ai poftă de mâncare în fiecare zi. Ba mai mult,te saturi din două-trei îmbucături. Nu mai amâna vizita la medic,căci în spatele acestei neplăceri se pot ascunde boli grave,precum cancerul la ficat.

Te confrunţi cu tulburări digestive

Cancerul de ficat poate provoca dureri la nivelul abdomenului. Este posibil ca disconfortul să fie mai pronunţat în partea dreaptă sus a abdomenului. Boala poate provoca greaţă şi vărsături sau umflarea stomacului.

Ai slăbit fără un motiv anume

Pierderea în greutate este de multe ori un lucru bun,dar atunci când slăbeşti,fără a încerca măcar,poate fi un motiv de îngrijorare. Dacă ai slăbit foarte mult,fără a face o schimbare în regimul alimentar sau în stilul de viaţă,simptomul poate fi un efect secundar al cancerului de ficat.

Ţi se îngălbenesc ochii şi pielea

Când ficatulnu mai funcţionează corect,sângele are de suferit,căci nu mai este curăţat cum trebuie de toxine,ducând la îngălbenirea pielii şi a ochilor.

Scaunele sunt decolorate

Scaunele de culoare albă indică o problemă a bilei,cunoscută în limbaj popular ca fiere. Ea este o substanţă produsă de ficat şi dă culoarea normală scaunelor. Decolorarea scaunelor e un semn posibil al faptului că ficatul nu produce bilă.

Probleme hormonale

Tumorile hepatice pot da peste cap activitatea hormonilor din organism. Printre problemele cu care te poţi confrunta se numără:nivel ridicat de colesterol,calciu,zahăr în sânge,număr mare de globule roşii. Hormonii pot fi de vină şi pentru probleme de fertilitate,atât masculine,cât şi feminine.