1. Simptome la menopauză, dar care pot ascunde boli grave. Modificarea menstruaţiei

Un semn evident la persoanele care trec prin perimenopauză este modificarea menstruaţiei. La unele femei ea ţine 2-3 zile în fiecare lună,pe când altele,nu au câteva luni menstraţie. Astfel de schimbări pot dura până la 10 ani înainte ca menopauza să se instaleze.

Dacă sângerările sunt foarte abundente,îţi vine menstruaţia mai des decât o dată la 3 săptămâni sau sângerezi după ce faci sex,discută cu medicul tău ginecolog. Este posibil să fie vorba de fibrom,polipi sau chiar cancer de col uterin.

2. Simptome la menopauză. Ai bufeuri şi transpiraţii nocturne

Până la 80% din femeile la perimenopauză au bufeuri şi transpiratii nocturne. Aceste simptome la menopauză se datorează scăderii substanţiale a secreţiei de estrogeni,ca urmare a epuizării numărului de foliculi ovarieni.

Bufeurile şi transpiraţii nocturne pot fi,de asemenea,semne de hipertiroidism (o tiroidă hiperactivă). Pentru a face lucrurile şi mai confuze,alte semne ale acestei boli,precum pierderea părului şi cicluri menstruale neregulate,pot părea ca fiind aduse de menopauză. Cum afli răspunsul? Mergi la medic pentru a face un test de sânge,asigurându-te astfel că tiroida funcţionează aşa cum trebuie. Iar dacă slăbeşti fără niciun motiv aparent sau devii anxioasă-semne ale unei tiroide hyperactive-consultă doctorul. Este posibil să ai nevoie de medicaţie sau de intervenţie chirurgicală.

3. Simptome la menopauză. Îţi cade părul

Din cauza diminuării nivelului de estrogen,multe femei aflate la menopauză observă că le cade din ce în ce mai mult păr. O subţierea treptată a podoabei capilare este normală;pe când pierderea într-un timp foarte scurt a firelor de păr nu este. De vină pentru aceste simptome la menopauză poate fi tiroida,care nu funcţionează aşa cum trebuie. Alţi indicatori ai hipotiroidismului includ creşterea în greutate,dureri de corp,oboseală şi probleme de memorie. Terapia de substituţie a glandei tiroide poate ajuta.

4. Simptome la menopauză. Inima îţi bate cu putere

Fluctuaţia estrogenului poate provoca palpitaţii ale inimii. Asta se întâmplă mai ales în timpul unui bufeu. Studiile arată că ritmul cardiac poate accelera de la 8 la 16 bătăi în timpul unui bufeu.

Dacă simţi că inima o ia la galop şi tu nu ai un bufeu,nu mai amâna vizita la medic. Ritmul cardiac anormal (aritmiile) sunt frecvente pe măsură ce îmbătrânim. În timp ce majoritatea sunt inofensive,unele simptome la menopauză necesită tratament.

5. Simptome la menopauză. Te dor articulaţiile

Odată ce înaintezi în vârstă,este posibil să te doară articulaţiile. Specialiştii spun că până la jumătate dintre femei au dureri articulare la menopauză. Dacă durerea persistă,împiedicându-te să-ţi duci la îndeplinire sarcinile,un consult la medic este necesar pentru a exclude anumite probleme de sănătate,precum artrita,fibromialgia,lupusul şi boala Lyme. Femeile care sunt supraponderale sau au depresie sunt mai susceptibile de a avea articulaţii dureroase,susţin medicii.

6. Simptome la menopauză. Ba eşti tristă, ba eşti veselă

Schimbările hormonale pot fi responsabile de unele simptome la menopauză, inclusiv modificări ale dispoziţiei. Că eşti într-o zi mai morocănoasă,asta nu înseamnă că ai o problemă de sănătate. Dacă însă zi te zi ai o stare proastă,nu poţi să dormi,mergi la medic,pentru un control amănunţit.

Credit foto:www.silversurfers.com