Make-up artistul BottegaVerde.ro,Andreea Haş,a fost cu ochii pe podiumurile marilor designeri şi ne face o scurtă relatare a ultimelor tendinţedin sezonul care va urma.

„Pentru primăvara-vara acestui an se pune foarte mult accentul pe look-ul de plajă. Este la modă pielea uşor atinsă de razele soarelui şi părul coafat neglijent,dar cu mare atenţie. Este un look curajos şi îndrăzneţ,sexy şi dezinvolt,definiţia termenului hot în materie de make-up pentru acest sezon”,precizează Andreea.

Sprâncene nepensate

Spre fericirea noastră,acest în acest sezon nu mai avem nevoie de creion şi de pensetă pentru stilizarea sprâncenelor. Este îndeajuns doar o perie specială pentru a ajuta la aranjarea firelor,iar rezultatul poate fi fixat cu ajutorul unui gel incolor.

Citeşte şi:Machiajul de vară:de ce trebuie să ţii cont

„Motivul principal este naturaleţea. Păstraţi forma naturală a sprâncenelor,în special dacă le aveţi groase şi dese. Vă puteţi juca cu direcţia de creştere a firelor de păr,pieptănându-le în sus”,declară Andreea.

Puteţi încerca creionul de sprâncene cu vitamina E. Este uşor de folosit,având o textură foarte rezisentă. Acest produs ajută la o definire frumoasă a sprâncenelor şi conferă profunzime privirii. Peria specială prevăzută facilitează aranjarea firelor rebele,iar creionul umple golurile rămase în urma sesiunilor de pensat îndelungate.

Unghii de cristal

Se poartă unghiile foarte delicate şi feminine,care să adauge un strop de eleganţă ţinutelor şi machiajului. Culorile predominante sunt cele naturale. Se pune accentul pe manichiură french,roz pal şi latte fiind la mare căutare,ca de altfel şi culorile sidefate.

Nuanţele de lac de unghii-roz deschis şi lac de unghii-french latte se adaptează perfect cerinţelor din acest sezon. Într-o culoare pură şi o acoperire în totalitate încă de la prima aplicare,se usucă rapid şi rezistă timp îndelungat.

Ochi de felină

Liniile de tuş nu se demodează,însă se schimbă de nerecunoscut. Liniile de tuş extravagante din ultimele prezentări sunt adevărate opere de artă,iar machiajul ochilor este realizat doar cu ajutorul unui eyeliner negru.

Citeşte şi:Ce uleiuri esenţiale combat ridurile 

Graphic pen eyeliner-tuş de ochi pentru aplicare profesională este ideal atât pentru a fi utilizat la nivelul pleopei superioare,cât şi în interiorul celei inferioare,promiţând precizie în conturare şi rezistenţă.

Buze în culori tari şi strălucitoare

De partea cealaltă a machiajului nude sunt promovate rujuri în nuanţe închise şi intense:de la ciocolată neagră până la culoarea marsala,foarte populară şi în acest sezon.

„Nu încărcaţi faţa cu un machiaj intens al ochilor. Dacă totuşi aţi decis să experimentaţi şi să aplicaţi pe buze un ruj închis la culoare,atunci va trebui să luaţi în considerare câteva aspecte. Culorile închise sunt foarte sensibile la defecte,de aceea,optaţi pentru rujuri de calitate. Nu uitaţi să hidrataţi buzele înainte de aplicarea oricărei culori. Ajută la o rezistenţă îndelungată a culorii”,precizează Andreea Haş.

Îndrăzniţi să folosiţi struguri roşii-ruj intens hidratant cu extract de struguri roşii şi acid hialuronic-mov prună. Acest produs este mai mult decât un ruj,având un intens tratament de hidratare încă de la prima aplicare.

Ten radiant

Dacă la buze şi ochi se poartă sclipici şi nuanţe tari,când vine vorba de ten este cu totul o altă poveste. Acesta va fi obligatoriu proaspăt,natural şi luminos. Se pune accent şi pe tenul strălucitor obţinut cu ajutorul iluminatoarelor,pudrelor,cremelor cu particule sclipitoare şi nuanţelor metalice,însă mare atenţie să nu îl încărcaţi cu prea multe produse.

Farduri strălucitoare

Culorile strălucitoare,radiante nu se mai folosesc doar la ţinutele de seară,ci pot fi decoraţii şi pentru pleoape. În plus,luciul iese şi în afara pleoapei. Acum acesta completează colţurile ochiului,ajungând până la pomeţi. Acest machiaj este foarte uşor de realizat şi este ideal pentru o ieşire de seară,fie pentru a merge la o petrecere.

Concordanţa între make-up şi păr. „O altă propunere a stiliştilor de care trebuie să ţinem cont această perioadă este aranjarea părului în concordantă cu make-up-ul“,precizează Andreea Haş.

Credit foto:www.twitter.com