Durere de cap cu debut rapid

Dacă ai des migrene,deja ştii cum se manifestă ea,iar o durere de cap ciudată nu poate fi prea dificil de recunoscut. În cazul în care aceasta s-a produs dintr-o dată şi este insuportabilă, nu o ignora niciodată! Ai putea avea un vas de sânge spart,în creier. Sună imediat la numărul de urgenţă sau du-te la medicul de familie.

Durere care se extinde dincolo de piept

În cazul în care durerea se îndreaptă spre maxilar sau spre umăr,este posibil să ai un atac de cord. Apelează de urgenţă la ajutor specializat. 

Durerea care începe în partea inferioara a spatelui şi afectează picioarele

În cazul în care există şi alte simptome alarmante,precum slăbiciunea la nivelul picioarelor,pierderea simţului vezicii urinare,sau urinarea incontinentă,ai putea avea sindromul cauda equina. Această afecţiune se mai numeşte şi simdromul coadă de cal şi este cauzată de compresia nervilor din partea inferioară a canalului spinal. În acest caz,este important să obţii o evaluare medicală imediat.

Durere în partea din dreapta jos a intestinului

În cazul în care ai,de asemenea,febră,greaţă şi / sau vărsături,ai putea avea apendicită. Fă o vizită medicului de familie în acest caz. El te-ar putea trimite la spital pentru o intervenţie chirurgicală.

Dureri acute sau crampe la picior

În cazul în care durerea este însoţită de roşeaţă,căldură şi tumefacţie,ai putea avea un cheag de sânge,problemă cunoscută drep tromboză venoasă profundă (TVP). Mergi la doctor pentru o ecografie. Nu masa zona dureroasă,deoarece acest lucru ar putea face ca cheagul de sângesă se deplaseze şi să ajungă la inimă sau în plămâni.

Înţepături în picioare

În cazul în care picioarele sunt amorţite şi ai senzaţia de arsuri,ai putea avea leziuni ale nervilor,problemă cauzată de diabet. Medicul ţi-ar putea recomanda să faci un test pentru a verifica niveul glucozei din sânge