Împrospătarea mobilei din lemn

Poţi da o faţă nouă mobilierului din lemn folosind o soluţie preparată chiar de tine. Ai nevoie de puţine ingrediente pe care le ai în bucătărie, şi anume ulei de măsline şi oţet, amestecate în cantităţi egale. Înmoaie o bucată de material de bumbac în soluţie şi freacă uşor suprafeţele de lemn. În cateva secunde, va arăta mai neted şi dacă înainte avea zgârieturi, acestea vor fi camuflate.

Redă albul aşternuturilor tale

Cu timpul, acestea încep să îşi modifice culoarea şi să nu mai fie atât de albe ca la început. Le poţi reda albul dacă le vei pune la maşina de spălat, la temperaturi ridicate, împreună cu detergent şi un ingredient la care nu te-ai fi gândit- apă oxigenată (1 cană) sau dacă nu ai, clor. Este recomandat să nu umpli maşina de spălat, deoarece rufele vor absorbi multă apă şi ciclul de spălare va fi îngreunat şi nu va da aceleaşi rezultate.

Curăţatul uşilor

Poţi curăţa mult mai uşor uşile şi sertarele cu ajutorul unei soluţii dintr-o măsură de ulei vegetabil şi două măsuri de bicarbonat. Aplic-o pe o lavetă de curăţat mobila şi cu mişcări uşoare, îndepărtează murdăria de pe mobilă.

Îndepărtarea tartrului

Nu este uşor să scapi de tartrul depus pe robinete sau pe capul duşului, însă nici imposibil. Ai nevoie de o ceşcuţă de oţet şi de 3 ceşcute de apă şi de o bucată de material peste care pui amestecul de oţet şi apă. Înfăşoar-o în jurul robinetului sau a capului de la duş, lasând-o să acţioneze cel puţin o oră. Dacă tartrul este persistent, atunci foloseşte doar oţet şi înfăşoară în jurul cârpei o pungă de plastic.

Curăţarea fierului de călcat

Ca să nu lase urme de rugină pe haine, trebuie să cureţi fierul de călcat periodic. Pune sare pe întreaga porţiune a unei foi de hârtie şi reglează fierul la temperatura maximă, fără să fie setat pe funcţia de aburi şi plimbă-l pe coala de hârtie. Murdăria de pe suprafaţa tălpii fierului va trebui să iasă foarte uşor.

Îndepărtarea mucegaiului

Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea mucegaiul este înălbitorul. Ia câteva dischete de bumbac şi umezeşte-le cu clor. Pune-le pe locurile în care există mucegai şi lasă-le peste noapte. Până dimineaţă, mucegaiul ar trebui să mai fie doar o amintire, dar dacă persistă, poţi insista să îl elimini cu o ajutorul unei periuţe de dinţi.

Sursa foto: vitalhousecleaning.com