Într-adevăr hainele şi cosmeticele te ajută să arăţi mai bine,iar cuvintele încrucişate îţi menţin creierul ager,însă te poţi simţi cu adevărat tânără dacă ţii cont de câteva lucruri esenţiale.

Spune „DA“ schimbărilor!

Chiar dacă eşti trecută de prima tinereţe,nu înseamnă că trebuie să ai un mod de viaţă prestabilit,de la care să nu te abaţi. Schimbările sunt bine-venite la orice vârstă,aşadar nu te teme de ele! Aşa cum tinerii „îmbrăţişează“ schimbările cu mare drag,pentru că le consideră captivante,şi tu le poţi lua în calcul,pentru că te vor ajuta să te simţi mai tânără. Pentru început,fă câteva modificări mici în rutina ta zilnică! Spre exemplu,schimbă scaunul sau fotoliul pe care stai zi de zi în faţa televizorului sau cumpără-ţi ceva care te face fericită. În timp,vei ajunge să spui „da“ schimbărilor mai mari,fără să analizezi prea mult situaţiile respective.

Fă-ţi prieteni noi!

Un zâmbet cald şi o vorbă bună din partea unui nou prieten te vor face cu siguranţă să te simţi mai bine,mai ales în momentele de cumpănă. Dacă ai în anturajul tău mai multe persoane joviale şi optimiste,care ştiu cum să-şi trăiască viaţa pentru a se simţi mereu tinere,cu siguranţă vei reuşi să te încarci cu energia lor pozitivă şi vei avea un stil de viaţă mult mai activ.

Încarcă-te cu energie!

Nu mai eşti energică şi plină de entuziasm? Atunci e momentul să-ţi îndrepţi atenţia către o activitate care-ţi va reda energia de altădată. Cel mai bun este sportul,pentru că te menţine tânără atât la exterior,cât şi la interior. Este suficient să faci scurte plimbări sau exerciţii fizice uşoare,timp de 10-15 minute,în fiecare zi.

Timp pentru tine!

Din când în când trebuie să-ţi faci timp şi pentru tine,chiar dacă stai foarte mult la serviciu,iar în rest te ocupi de treburile casnice. De mare folos îţi va fi puţinul timp petrecut cu tine,făcând ceva care-ţi place cu adevărat. Spre exemplu,poţi citi o carte,te poţi uita la un film pe care voiai să-l vezi de mult,să-ţi pui gândurile în ordine sau pur şi simplu să te relaxezi.

Nu înceta să visezi!

Ţi se întâmplă des să visezi cu ochii deschişi?! Nu-i deloc rău,pentru că visurile ne menţin creierul tânăr şi ne încălzesc sufletul. Şi chiar pot deveni realitate! Important este să crezi în ele şi să faci tot ceea ce ţine de tine pentru a le materializa. Nu lăsa gândurile negre să-ţi întunece judecata,altfel nu vei putea niciodată să obţii ceea ce-ţi doreşti.

Atitudinea înseamnă totul!

Gândirea pozitivă are un rol important în menţinerea tinereţii sufletului şi creierului. Specialiştii ne îndeamnă să ne concentrăm pe ceea ce putem face,nu pe ceea ce nu putem realiza,altfel riscăm să ne demoralizăm singuri şi să picăm în capcana depresiei. Cine spune că,odată cu vârsta,îmbătrâneşte şi creierul,nu este neapărat adevărat,dacă ştii cum să-l menţii tânăr. Activităţile zilnice îşi spun cuvântul,aşadar fă cât mai des lucruri care-ţi fac plăcere,zâmbeşte mai mult şi fii optimistă,indiferent de hopurile peste care trebuie să treci. Nu uita,atitudinea înseamnă totul!

Doina Diaconu,60 de ani,Câmpina

«Nepoţelul meu e cel care mă întinereşte!»

„De când a venit pe lume nepoţelul meu,mă simt mult mai tânără,sunt plină de viaţă şi-mi menţin zâmbetul pe buze,chiar şi atunci când cel mic face câte o prostioară. Înainte nu eram atât de activă pe cât sunt acum,dar în fond cum ai putea să fii în preajma unui copil de 2 anişori?. Şi nu doar cel mic mă face să mă simt mai tânără,ci şi prietenii cu care comunic prin intermediul reţelelor sociale. Majoritatea îmi sunt foşti elevi şi mă bucur că pot ţine legătura cu ei... Iar printre picături,îmi fac timp şi pentru mine şi de multe ori mă joc pe calculator. Este imposibil să nu te simţi mai tânără când ai astfel de activităţi!“