Iată care sunt cele mai bune uleiuri pentru părul deteriorat:

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado conţine multe substanţe nutritive,acizi graşi esenţiali,aminoacizi,precum şi vitamineleA,B,D şi E. Acest ulei ajută la consolidarea şi revigorarea părului,dându-i strălucire şi îl face mai mătăsos. În plus,este folosit în tratamentele de hidratare.

Uleiul de ricin

Acest ulei este cunoscut pentru că ajută la creşterea părului. În afară de asta,previne subţierea părului,îl hidratează,şi luptă împotriva vârfurilor despicate. Utilizarea regulată a uleiului de ricin pe rădăcini şi scalp,ne ajută să scăpăm de părul uscat şi vom avea un păr mătăsos.

Uleiul de măsline

Acest ulei este folosit în multe ţări şi este cunoscut sub numele de ” zâna naşă a uleiului de păr ”,asta pentru că este un bun hidratant. În plus,oferă elasticitate şi întăreşte părul,pentru că îl hrăneşte în profunzime,elimină mătreaţa,şi conţine antioxidanţi puternici. Dacă este folosit în mod constant,părul se va deschide la culoare,din cauza conţinutului de peroxizi naturali.

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este un mare stimulent folic,şi prin urmare,stimulează creşterea părului. Îl ajută în prevenirea căderii,şi întârzie apariţia firelor albe.

 Uleiul de migdale  

Acest ulei acţionează ca un sigiliu,formând un start protectorpe firul de păr,şi controlează căderea părului. Dacă este aplicat direct pe scalp,va calma mâncărimea,şi va îmbunătăţi circulaţia sângelui,prevenind căderea părului.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este cel mai recomandat când vine vorba de păr,lucru dovedit ştiinţific. Uleiul de cocos ajută la hrănirea şi repararea păruluide la rădăcină până la vârfuri,oferind părului proteinele de care are nevoie.

 

Untul de karite

Chiar dacă nu este un ulei,este o soluţie excelentă care ne ajută să avem un păr sănătos,mai ales dacă este uscat. Untul oferă vitalitatea care îi lipseşte. Este benefic pentru persoanele care au părul creţ,care de obicei este uscat,faţă de celelalte tipuri de păr. 

Credit foto:www.steptohealth.com