Există sute de reţete cu privire la modul de folosire al turmericului la gătit. Acesta poate fi utilizatt în prepararea unor mâncăruri complicate,precum pregătirea unui curry,sau pur şi simplu poate fi aruncat în nişte quinoa fierte. Iată moduri de a folosi turmericul!

Supă de nucă de cocos cremoasă

Grăsimea sănătoasă de aici vine sub formă de ulei virgin de măsline şi de lapte de cocos. Bogată în omega-3,această supă este un mod minunat de a obţine tot ce turmericul are mai bun de oferit,plus că te va menţine sătulă mai mult timp. Este recomandat să înlocuieşti şi sarea de bucătărie cu sare roz de Himalaya,pentru mai multe beneficii pentru sănătate.

Smoothie

Ai nevoie de ceva energizant dimineaţa,dar nu ai timp să pregăteşti nimic? Problemă rezolvată! Prepară un smoothie cu varză Kale şi turmeric. Grăsimile sănătoase vor fi luate din untul de migdalesi uleiul de in pe care le adaugi preparatului.

Ceaiul de turmeric şi ghimbir

Aceste două condimente sunt înrudite,ceea ce explică de ce lucrează atât de bine împreună. Turmericul acţionează alături de ghimbir pentru a combate toate problemele,abordate din unghiuri diferite. Poţi înlocui laptele de soia adăugat ceaiului,cu lapte de cocos,pentru a avea şi grăsimi sănătoase.

Smoothie cu turmeric şi avocado

Această reţetă se prepară şi cu afine,care lucrează cu avocado,oferind acestui smoothie o textură catifelată uimitoare. Avocado este plin de grăsimi sănătoase,care vor supraîncărca turmericul şi vor face o gustare săţioasă oricând.

Smoothie cu morcov

Acest smoothie este anti-inflamator,bogat în antioxidanţi şi stimulează sistemul imunitar. Din nou,este de preferat laptele de cocos aici,dar şi laptele de nuci este la fel de gustos şi de bogat în grăsimi sănătoase.

Supă de morcov,turmeric şi ghimbir

Această reţetă poate fi un adevărat festin. Supa conţine beta-caroten care luptă împotriva cancerului,Turmericul este anti-inflamator şi are un gust foarte bun.  În supă se adaugă şi năut prăjit,care va stimula aroma mâncării. Uleiul de cocos poate fi ca un supliment de aromă,însă uleiul de avocado oferă mai multe beneficii în această reţetă.