Zona de sub unghii

 

Crezi sau nu,zona de sub unghii este un focar de bacterii. Pentru a preveni ca ele să ajungă în alte părţi ale corpului,e bine să ai unghiile scurte şi curăţate periodic,cu o perie de unghii.

 

Faţă

 

Acneea nu ar trebui să te mai supere după ce trec anii adolescenţei. Cu toate acestea,degetele conţin uleiuri care astupă porii şi astfel apar coşurile. În plus,persoanele care se ating periodic pe faţă tind să se îmbolnăvesc mai des din cauza creşterii numărului de germeni transferaţi din neatenţie în  ochi,gură şi nas.

 

Fund

 

Fie pentru că te confrunţi cu o senzaţie de mâncărime sau cu altceva,atingându-ţi fundul este unul dintre obiceiurile cele mai nerecomamdate de medici. Anusul este un teren propice pentru bacteriile potenţial dăunătoare. Dacă totuşi trebuie să faci asta,spală-te după aceea foarte bine cu apă şi săpun.

 

Gură

 

Cercetătorii britanici au descoperit că oamenii îşi ating gura cu degetele de 23,6 ori pe oră. Deşi este în mod clar un lucru obişnuit,nu este neapărat şi unul bun. Potrivit „Journal of Applied Microbiology“,o treime din germenii care se găsesc pe degete ajung şi în gură.

 

Ochii

 

Spre deosebire de gură,ochii sunt mult mai puţin protejaţi de microbi. Specialiştii recomandă evitarea atingerii ochilor,cu excepţia cazului când ne-a intrat ceva în ochi.

 

Urechile

 

O altă intrare a bacteriilor în corp este canalul auditiv,dar nu prin atingere,ci prin introducerea unor obiecte în urechi,cum sunt căştile de la telefonul mobil. Bacteriile care pătrund în interiorul canalului auditiv,ajung apoi cu uşurinţă şi în fluxul sangvin.