Nucile

 

Sunt bogate în glutation,antioxidantul care revigorează sistemele imunitare deterioare şi neturalizează efectul radicalilor liberi în exces. Pe lângă magneziu,care este un excelent remediu antistres,conţin vitamina E,fosfor (preţios pentru buna funcţionare a sistemului nervos) şi acid alfalinoleic (sursă de acizi graşi nesaturaţi omega 3).

 

 

Ciupercile

 

Savoarea lor blândă le recomandă ca pe un fortifiant general. Călite puţin în tigaie,cu carne şi legume,sunt un excelent ingredient anti-oboseală. De consumat în cantităţi mici.

 

 

Ceaiul verde cu iasomie

 

După masa de prânz,se recomandă să bei ceai verde cu iasomie,care reduce stresul şi conţine antioxidanţi. Este un excelent tonifiant al sistemului imunitar – iar parfumul său unic îţi dă o stare de bine.

 

 

Carnea de raţă

 

Carnea de raţă este vedeta gastronomiei asiatice tocmai datorită proprietăţilor sale energizante şi regeneratoare. Este un aliment tonic,hidratant. Frunizează organismului fosfor,zinc,fier,cupru şi vitamină B.

 

 

Sucul de morcovi

 

Sucul de morcovitimulează funcţiile digestive şi tonifică organismul. Pentru a-i folosi la maximum proprietăţile regeneratoare,consumă-l sub formă de suc îndulcit cu miere.

 

 

Mierea

 

Miereae un excelent remediu antistres. Consumată în cantităţi mici,te energizează şi-ţi dă o stare de bine. Întăreşte imunitatea.

 

 

Bananele

 

Bogate în zaharuri lente,magneziu şi în vitamina B,sunt un excelent combustibil pentru organismul obosit.