Produsele din carne procesate

 

Majoritatea produselor din carne procesate,cum sunt cârnaţii,şunca şi baconul conţin conservanţi chimici,coloranţi artificiali şi un nivel ridicat de sare şi zahăr,motiv pentru care par proaspete şi au un gust foarte apetisant. Aceşti compuşi,care conţin nitriţi şi nitraţi de sodiu,cresc riscul de a dezvolta cancer de colon,dar şi alte tipuri de cancer.

 

Faina albă rafinată

 

Potrivit unui studiu realizat recent,consumul de carbohidraţi rafinati poate creşte cu până la 220%  riscul de a suferi de cancer de sân. Acest lucru se datorează faptului că în urma consumului de carbohidraţi creşte concentraţia de glucoză foarte repede,care alimentează direct creşterea şi răspândirea celulelor canceroase în organism.

 

Zaharurile rafinate

 

Unele produse bogate în îndulcitori permit celulelor canceroase să se metabolizeze rapid şi uşor,şi apoi proliferează. Anumite alimente,cum sunt prăjiturile,biscuiţii,plăcintele,sucurile şi sosurile conţin niveluri ridicate de zahăr rafinat şi pot dezvolta,în timp,această maladie.

 

Alimentele modificate genetic

 

Consumul de alimente modificate genetic poate duce la apariţia diferitelor tipuri decancer. Printre aceste produse se numără porumbul şi derivatele sale,tomatele,soia şi rapiţa.

 

Alimentele prăjite şi junk-food

 

Acestea ar trebuie consumate cât mai rar, pentru că pot dezvolta,în timp,cancer,dar şi alte probleme de sănătate,cum sunt obezitatea şi afecţiuni ale inimii. Chipsurile şi snacksurile conţin niveluri ridicate de acrilamidă,o substanţă cancerigenă care se formează atunci când produsele alimentare sunt expuse la temperaturi ridicate. În plus,multe dintre aceste alimente conţin grăsimi trans şi zahăr,care au o mare legătură în dezvoltarea şi proliferarea cancerului.

 

Alimentele şi băuturile dietetice

 

Acestea fac parte din dieta celor care vor să slăbească,dar,specialiştii spun că alimentele şi băuturile dietetice  nu sunt bune pentru sănătate. Chiar dacă aceste alimente conţin mai puţine grăsimi,zahăr,calorii,carbohidraţi,în ele se găsesc şi substanţe nesănătoase,cum este aspartamul,unul dintre cei mai comuni îndulcitorii care cauzează malformaţii congenitale,inclusiv cancer.

 

Roşiile conservate

 

Cele mai multe alimente conservate conţin un agent chimic cunoscut sub numele de EPS (sau bisfenol A),care acţionează ca un estrogen şi reduce activitatea hormonală normală a corpului. Unele studii arată că această substanţă poate duce la apariţia multor boli,cum sunt cele cardiace,intestinale,cancer şi chiar infertilitate.