Arborele Sequoia


Copacii Sequoia sunt cele mai mari lucruri vii de pe această planetă (în funcţie de volum). Ele pot creşte până la 275 de metri înălţime şi 26 picioare în diametru.

Amphicoelia


Amphicoelia este cel mai mare animal care a trăit vreodată pe Pământ. Aceşti dinozauri vii au trăit acum 145-161 milioane de ani în urmă. Ei aveau o înălţime de 58 de metri, iar o vertebră putea ajunge până la  2,5 metri.

Jackfruit


Jackfruit este cel mai mare fruct-copac din lume. Poate ajunge la 90 cm lungime şi 50 cm lăţime.

Argentavis


Argentavis a trăit în urmă cu aproximativ 8 milioane de ani. Este una dintre cele mai mari păsări din istorie. Când îşi întindea aripile ajungea să măsoare în lungime 7 metri. În plus, era pasărea care mânca doar rozătoare.

Peştera Paradis


Una dintre peşterile din Parcul Naţional Phong Nha-Ke Bàng din Vietnam a fost numită cea mai mare şi mai frumoasă peşteră din lume. Încăperea cea mai mare are o lungime de peste 5 kilometri, o înălţime de 200 de metri şi o lăţime de 150 de metri. Este considerată cea mai mare peşteră descoperită până în prezent.

Marea Barieră de Corali


Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif din lume, realizat din organisme vii. Situată în Marea Coral, bariera se întinde pe o suprafaţă de 2.300 de kilometri şi acoperă o suprafaţă de aproximativ 344.400 de kilometri pătraţi. Marea Barieră de Corali este situată în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Balena albastră


Balena albastră este cel mai mare animal care trăieşte astăzi pe Pământ şi este, de asemenea, cel mai mare animal din istorie. Acesta are o lungime de 33 metri şi o greutate de 150 de tone. În anii 1960, balenele albastre au fost aproape toate ucise, rămânând doar 5.000 de animale. Astăzi nu există mai mult de 10.000 de balene albastre şi este o experienţă unică să vezi acest animal marin de aproape.


Credite foto: www.pixabay.com; www.brightside.me