Sexul nu-i o prioritate pentru toţi bărbaţii

Pare greu de crezut,dar este deja un fapt demonstrat:pentru cei mai mulţi bărbaţi sexul nu este important pentru a avea o viaţă împlinită. Cercetătorii au pus sub lupă aproximativ 28.000 de bărbaţi cu vârste între 20 şi 75 de ani din Germania,Italia,Spania,Franţa,Marea Britanie,Brazilia,Mexic şi Statele Unite. 26% dintre ei cred că un factor important este o sănătate bună,iar pentru 19% balanţa înclină în favoarea unei relaţii armonioase cu partenera de viaţă. Numai pentru 2% dintre bărbaţii chestionaţi satisfacţia sexuală este prioritară.

Există viagra pentru femei

Nu numai bărbaţii au şansa de a avea un medicament minune pentru stimularea apetitului sexual. Cercetătorii germani au descoperit un antidepresiv numit flibanserin,eficient şi ca afrodiziac. Femeile care l-au testat au observat o îmbunătăţire a libidoului,pe lângă o diminuare a stresului.

Femeile,mai senzuale după 34 de ani

Consilierii maritali britanici au arătat că 56% dintre femeile ajunse la vârsta de mijloc se consideră mult mai atrăgătoare decât  atunci când erau mai tinere. Britanicii sunt convinşi că schimbările de stil de viaţă şi libido,care au loc în viaţa unei femei,nu reprezintă motive serioase ca femeile ajunse la o vârstă înaintată să nu se bucure de mai multă încredere în ele.

Tatăl „decide” sexul

Dacă te-ai simţit vinovată vreodată că nu ai un băiat sau o fetiţă,după cum îţi doreai,află că tatăl i-a determinat sexul. Specialiştii britanici ai Universităţii din Newcastle au studiat 927 de arbori genealogici ai unor familii americane şi europene,până în anul 1600. Ei sunt convinşi că predispoziţia de a avea copii de un anumit sex se moşteneşte şi că bărbaţii au mai multe şanse să aibă fiice dacă au surori şi fii dacă au fraţi. Corelaţia nu s-a dovedit valabilă şi pentru femei.

Satisfacţia sexuală creşte odată cu vârsta

Dacă ai copii,poate că eşti tentată să crezi că,în viitor,după ce vor pleca la casa lor,relaţia de cuplu va deveni monotonă şi vă veţi simţi singuri,părăsiţi. Psihologii de la Universitatea din California au avut curiozitatea să verifice dacă este adevărat. Aşa au ajuns la concluzia că satisfacţia într-un cuplu creşte direct proporţional cu vârsta. Explicaţia nu constă în faptul că soţii rămaşi singuri ar petrece mai mult timp împreună,ci în acela că vor da o mai mare importanţă calităţii vieţii de cuplu.

Bărbaţii înşală mai des decât femeile

Cel puţin aşa arată un studiu online realizat de eResearch Corp pe un eşantion de 27.000 de internauţi. Aproape jumătate dintre cei chestionaţi (42%) au mărturisit că şi-au înşelat măcar o dată partenerul de viaţă,iar mai mult de 50% din aceştia sunt bărbaţi. În plus,77% din respondenţi cred că iubirea rezistă numai dacă partenerii se respectă şi dacă nu sunt foarte diferiţi.

Libidoul poate fi crescut cu ghimbir

Atât în cazul femeilor,cât şi al bărbaţilor,ghimbirul acţionează ca un stimulent sexual. De-a lungul vremii,a fost folosit contra răcelilor,a constipaţiei,pentru a spori pofta de mâncare şi pentru o digestie uşoară,dar şi ca afrodiziac,începând din secolul al XIV-lea,În Europa. Eficienţa lui are la bază proprietăţile vasodilatatoare,care duc la creşterea afluxului de sânge în zona abdomenului inferior.