Lumina artificială

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre amenajările interioare. Cu ajutorul luminii, poţi crea atmosfera pe care ţi-o doreşti, aşa că ar trebui să pui accent pe flexibilitate. De exemplu, pentru un dormitor, ai nevoie de un corp de iluminat principal, care să îţi ofere suficientă lumină atunci când ai nevoie, dar şi de corpuri de iluminat secundare. Lămpile sau veiozele cu luminozitate reglabilă sunt cea mai bună soluţie pentru a avea control asupra atmosferei din dormitorul tău şi a-ţi crea un spaţiu relaxant şi primitor.

Detaliile cromatice

Dacă simţi nevoia unei schimbări în dormitor, atunci cel mai simplu şi practic mod în care poţi transforma încăperea este cu ajutorul unei lenjerii de pat noi. Patul este elementul central al dormitorului, iar o lenjerie de pat confortabilă, în culorile tale preferate poate da un aspect proaspăt încăperii şi te poate ajuta să te relaxezi mai uşor atunci când vrei să te odihneşti.

Confortul

Investeşte într-o pătură supradimensionată, croşetată, care să sporească senzaţia de confort din dormitor şi să îţi ţină de cald chiar şi în zilele geroase de iarnă. Optează pentru o pătură în culori pastelate, astfel încât să îţi fie uşor să o integrezi în designul camerei. De altfel, dacă te pricepi la croşetat, îţi poţi fabrica singură o astfel de pătură, cu dimensiunile şi schema de culori preferate.

Petele de culoare

Pernele decorative sunt o modalitate ieftină, dar eficientă pentru a aduce o pată de culoare în dormitorul tău şi pentru a crea acea atmosferă relaxantă care te invită la odihnă. Poţi alege câteva perne de dimensiuni diferite, pe care să le îmbraci în feţe din materiale şi texturi diferite, aşa încât patul tău să devină o oază de confort în care să te retragi de fiecare dată când vrei să te reîncarci cu energie.

Prevenirea inconvenientelor

Foloseşte o protecţie pentru saltea, mai ales dacă se întâmplă adeseori ca cearşafurile să se deplaseze sau să iasă de sub saltea. Husa de protecţie oferă mai multă aderenţă, este prevăzută cu elastic care le împiedică să se deplaseze şi poate spori confortul patului tău.

Folosirea texturilor

Înlocuieşte covorul din dormitor cu unul pufos, cu o textură plăcută la atingere, care să-i dea încăperii un aspect mai primitor şi stilat. Nu este nevoie să alegi un covor de mari dimensiuni, care să acopere toată suprafaţa camerei. Chiar şi un covor mic, plasat în faţa patului poate contribui din plin la crearea unei atmosfere plăcute.

Controlul asupra luminii naturale

Optează pentru perdele mate, mai ales dacă îţi place ca în weekend să dormi mai mult, fără să te deranjeze lumina de afară. Draperiile transparente sau cele deschise la culoare se completează perfect cu un set de perdele opace, care să îţi permită să controlezi lumina din dormitor şi pe timpul zilei.

Toate aceste idei vor contribui din plin la sporirea confortului dormitorului tău şi, după cum vezi, nu este nevoie să renovezi încăperea pentru a crea atmosfera pe care ţi-o doreşti.

Sursa foto: Terry Magallanes from Pexels