În caz contrar,compuşii toxici,care se absorb uşor la nivelul mucoasei vaginale,pot afecta sănătatea. Află care sunt substanţele de evitat!

Când vrei să cumperi un lubrifiant,citeşte cu atenţie eticheta,şi optează pentru produsele care au în componenţă cât mai multe ingrediente naturale,de tipul gelului de aloe vera,ulei cu vitamina E,unt de cacao,unt de shea,unt de migdale etc.

Evită produsele care au în componenţă compuşii de mai jos,care îţi pot declanşa alergii,iritaţii  sau inflamaţii:

 

1.     Paraben. Este un conservant sintetic care se absoarbe uşor la nivelul ţesuturilor sau mucoaselor. Ajuns în organism,„mimează” acţiunea estrogenului. Specialiştii consideră că creşte riscul de cancer mamar.

 

2.     Vaselină şi produse derivate din petrol. Aceşti ingredienţi pot conţine impurităţi de natură chimică care pot creşte riscul de cancer. De asemenea,acoperă pielea cu un strat care îi împiedică funcţiile normale şi nu o lasă să respire.

 

3.     Uleiurile de silicon.  Poate avea efecte secundare toxice şi,la fel ca vaselina,afectează permeabilitatea şi funcţiile pielii. Siliconul poate să apară pe etichete sub diferite denumiri:dimeticon,metilpolisiloxan,metilpolisilozan cu grad ridicat de polimerizare,mirasil DM 20,viscasil 5M.

 

4.     Fenoxiletanol. În concentraţii mari,compusul poate afecta funcţia reproducătoare a femeii şi sistemul nervos central la nou-născuţi. Prin descompunere în organism,compusul eliberează fenol,care afectează sistemul imunitar,sau care poate da iritaţii ale pielii. Â

 

5.     Glicerină şi glucoză. Aceste zaharuri pot „hrăni” micozele de tip candida,prezente în cantităţi mic în vagin,dar care pot prolifera în anumite condiţii,dând naştere la infecţii.

 

6.     Propilenglicol. Poate provoca iritaţii la femeile sensibile.

 

7.     Clorhexidină. Poate provoca iritaţii.

 

Bine de ştiut!Lubrifianţii care au în compoziţie ingrediente naturale de tip uleiuri nu sunt compatibili cu prezervativele din latex. Prin urmare,foloseşte prezervative non-latex.

 

Citeşte şi:

7 ingrediente cosmetice dăunătoare

Condimente pentru sex pasional