Cursa pe prosoape

 

Aleargă pe prosoape. Aşază pe nisip,în formă de cerc,câteva prosoape colorate,unul lângă celălalt,cu o mică distanţă între ele (un pas de copil). Copiii trebuie să sară de pe un prosop pe celălalt,fredonând o melodie care le place. Cine mototoleşte primul prosopul,astfel încât nu se mai poate călca pe el,iese din joc.

 

 

Concurs cu apă şi găletuşă

 

Dacă sunt mai mulţi copii,poţi organiza un concurs:cine umple primul găletuşa. Pentru asta,fiecare copil trebuie să fie dotat cu o găletuşă şi o formă pentru nisip. Când dai startul,copiii,aliniaţi la margine apei,încercă să umple cât mai rapid găletuşa din dotare cu apă.

 

 

Mozaicuri din scoici

 

Ia-ţi copilul de mână şi plimbaţi-vă pe plajă,la vânătoare de scoici,bucăţi de lemn,pietricele. Apoi aranjaţi unul lângă altul obiectele găsite,astfel încât să ia forma unui animal. Împreună puteţi face un dinozaur,o pisică,un avion....

 

 

Ghiceşte numărul

 

Desenează pe nisip mai multe cercuri cu câte un număr în interior. Tu întrebi,de exemplu:„Unde este numărul 7?“,iar cei mici trebuie să-l indice aruncând o pietricică sau o scoică în cercul corect.

 

 

Nimereşte ţinta

 

Ai nevoie de câteva mingiuţe,în funcţie de câţi copii sunt. Apoi,sapă tot atâtea gropi în nisip. Spune-le copiilor să stea la o mică distanţă de gropi şi să arunce mingiuţele în ele. Cine nimereşte gaura,câştigă.

 

 

Podul de piatră

 

În apă până la brâu,jucaţi Podul de piatră. Podul va fi de data asta o saltea gonflabilă,pe sub care copilul trece în timp ce tu cânţi clasicul „Podul de piatră s-a dărâmat”. Ideea este ca mititelul să nu fie prins sub pod,atunci când refrenul s-a terminat. Dacă a fost prins... va fi împins cu capul sub apă,şi va mai traversa odată pe sub saltea.

 

 

Construiţi castele

 

Construiţi împreună clasicele castele de nisip. Activitatea îl va captiva pe cel mic. Ajutaţi-vă de formele pentru nisip,de scoici,de pietricele,pentru a construi cazemate şi ziduri de apărare.