7 legume care-ţi stimulează imunitatea

1 72006 original jpg jpeg

Legume din viaţa de zi cu zi au în compoziţie substanţe care impulsionează, în mod natural, sistemul tău imunitar. Află care sunt acestea!

1.     Ardei graşi roşii. Sunt o sursă nepreţuită de vitamina C,„combustibilul” de bază al sistemului imunitar,dar şi de betacaroten.

2.     Roşiile. Sunt cea mai bogată sursă de licopen,un antioxidant ce previen apariţia tumorilor canceroase. Au şi concentraţii mari de betacaroten,antioxidant cu rol în stimularea sistemului imunitar.

3.     Usuturoiul. Este unul din leacurile naturale cele mai puternice,datorită ingredientului activ alicină. Acesta se descompune în sulfuri organice care au capacitatea de a proteja celulele de diversele acţiuni distructive. De asemenea,usturoiul este un antiseptic natural:previne cancerul,luptă contra infecţiilor,previne răcelile. Mai are capacitatea de a preveni sau de a reduce bolile cronice asociate cu vrâsta,precum ateroscleroza,accidentele vasculare cerebrale,cancerul,îmbătrânirea creierului,cataracta,artroza.

4.     Ceapa. La fel ca usturoiul,ceapa conţine şi ea compusul-minune alicină. Ceapa roşie conţine antociani,cu puternice proprietăţi antioxidante,şi compusul numit quercitină,cu proprietăţi antialergice,de prevenţie a maladiilor cardiovasculare şi de reducere a hipertensiunii arteriale.

5.     Legumele crucifere. În această clasă intră varza,conopida,broccoli,hreanul,ridichiile,varza roşie. Au în compoziţia lor compuşi cu sulf responsabili atât pentru gustul lor specific,cât şi pentru capacitatea de a da naştere – de îndată ce legumele sunt tăiate,mestecate,tocate – a aşa-numiţilor izotiocianaţi. Aceştia au  proprietăţi dovedite de stimulare a imunităţii. Cruciferele mai conţin agenţi antirivali şi antibacterieni naturali,care ţin la distanţă bolile.

6.     Sfecla roşie. Sunt bogate în fier şi stimulează producerea celulelor albe ale sângelui care combat bolile. Previn cancerul şi bolile de inimă,şi produc detoxifierea organismului.

7.     Spanacul. E bogat în betacaroten,pe care organismul îl tarnsformă în vitamina A,cu rol în apărarea imunitară. Are concentraţii sporite de zinc şi de vitamine C şi B,cu rol antiinfecţios.

Citeşte şi:

Cătina,cel mai bun energizant din natură

Aliaţii tăi în lupta contra stresului



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg