7 lucruri de ştiut înainte de a-ţi lua pisică

1 65835 original jpg jpeg

Pisicile pot fi o companie grozavă, însă trebuie să ştii mai multe despre comportamentul lor, înainte de a adopta una.

Deşi sunt independente din fire,pisicile nu sunt întotdeauna capabile să aibă grijă de ele însele. Înainte de a adopta o pisică,asigură-te că ai timp să te ocupi de ea. În funcţie de cât de ocupată eşti,de timpul pe care-l petreci acasă,vei alege tipul de „mini-felină” care se poate adapta cel mai bine stilului tău de viaţă.

1.    Dacă ai un program încărcatde lucru şi rişti să laşi pisica singură mult timp,în apartament,cea mai bună soluţie ar fi să-i iei un partener de joacă – pe care şi „locatara” cu gheruţe să-l accepte,desigur.

2.     Dacă suferi de alergii severe,fă-ţi un test pentru alergii la firele de blană feline,înainte de a duce un companion acasă. S-a observat că persone alergice se pot adapta la propriul animăluţ de companie,dezvoltând totuşi alergii la alte pisici. Consultă un veterinar!

3.     Du-ţi pisica la control veterinarînainte de a o aduce în casă. Programează-l pentru castrare/sterilizare-animăluţul va fi  mai fericit,pe termen lung,iar tu vei fi scutită de bătăi de cap suplimentare.

4.     Asigură-te că te poţi ocupa,în mod constant, de curăţenia litierei.Igiena e importantă şi pentru tine şi pentru companionul tău.

5.     Asigură-te că-ţi poţi ţine pisica ocupată,cât tu lipseşti. Jucării,cutii goale,mingiuţe– asigură-i tot acest arsenal cu care să-şi consume energia.

6.     Nu uita să amplasezi în cameră un stâlpde care-şi poate ascuţi ghearele. Altfel,te vei trezi cu canapeaua zdrenţuită sau cu geanta de piele franjuri...

7.     Dacă aduci acasă un puiuţ,învaţă-l zilnic cu periajul.

Citeşte şi:

5 lucruri pe care le poate învăţa pisica

Ce faci cu o pisică stresată?