Datează din vremea romanilor

Despre originile Valentine’s Day există 2 teorii. Prima spune că ziua este o adaptare a Lupercalia,festival roman ce avea loc pe 15 februarie,în care tinerii se dezbrăcau,pentru a-şi demonstra fertilitatea. A doua spune că împăratul roman Claudius al II-lea a interzis căsătoria soldaţilor (aparent,cei solitari erau mai buni luptători). În spiritul iubirii,Sfântul Valentine a ignorant legea şi s-a căsătorit în secret. Pentru neascultare,acesta a fost executat în data de 14 februarie.

Se trimit sute de milioane de felicitări

Valentine’s Day este sărbătoare în care,anual,se cumpără 190 de milioane de felicitări,ceea ce transformă Ziua Îndrăgostiţilor în a doua cea mai populară sărbătoare,după Crăciun.

Femeile singure au mari şanse să îşi găsească alesul

Se pare că există 119 bărbaţi singuri,burlaci sau divorţaţi,pentru fiecare 100 de femei care nu sunt implicate într-o relaţie.

Adevărata iubire nu este deloc greu de găsit

Numai în Statele Unite au loc anual peste 2 milioane de căsătorii,ceea ce înseamnă că,zilnic,aproximativ 6000 de cupluri îşi unesc destinele. Deci,cât de greu crezi că şi-au găsit jumătatea?

Citeşte şi:Mitul dormitului în camere separate

Bărbaţii adoră să trimită flori

Peste 70% dintre bărbaţii care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor trimit flori iubitelor. Cine spunea că romantismul a murit?

Trandafirii sunt florile iubirii

Ştii care este floarea favorită a lui Venus,devenită un simbol al iubirii? Trandafirul roşu,desigur. Acesta reprezintă romantismul şi dovada supremă de iubire,aşa că nu este de mirare că de Ziua Îndrăgostiţilor cu greu mai găseşti trandafiri în florării.

Banii pot cumpăra iubirea

În medie,un bărbat cheltuieşte 10% din salariul minim brut pe economie pentru cadourile de Valentine’s Day. Banii cheltuiţi pentru cadouri includ şi atenţiile pentru copii,colegi sau chiar animalele de companie,deşi partenerul de viaţă este pe primul plan. 

Citeşte şi:7 cadouri de Valentine’s Day pe care orice femeie şi le doreşte