Femeile sunt mai înclinate să reproşeze decât sunt bărbaţii. Uită-te în jur,o să vezi că un bărbat ştie ce anume o deranjează pe partenera lui din tot ce face el. Asta nu-l împiedică să facă acele lucruri în continuare,bineînţeles. Dar măcar le ştie. Femeile ştiu,în schimb,aspecte generale. Că lui nu-i place să fie trimis la cumpărături sau să i se reproşeze ceva. Dar,de fapt,lista-i mult mai lungă. Iată doar 7 din toate nemulţumirile masculine,când vine vorba de obiceiurile feminine.

Să crezi că el ghiceşte ce vrei să facă!

Ar fi mult mai bine să-i spui clar ce vrei,decât să-l laşi să deducă de unul singur ceea ce-ţi place. În plus,poate că deja ai observat că cel mai adesea se înşală.

Să duci mai departe poveştile lui

Femeile au dreptate când spun că bărbaţii nu sunt mai deloc încântaţi să împărtăşească impresii,sentimente,intenţii. Dar ei spun că problema asta apare din cauza femeilor. De ce? Bărbaţii au ajuns la concluzia că atunci când le povestesc ceva partenerelor e ca şi cum deja le-ar povesti şi surorilor,verişoarelor,prietenelor acestora. Dacă lucrurile ar rămâne “în casă” nici ei nu ar mai fi atât de reticenţi.

Să nu-l asculţi cu adevărat

Da,felul în care funcţionează o femeie e oarecum diferit de acela în care funcţionează un bărbat. Se ştie că femeile pot face mai multe lucruri în acelaşi timp,pe când bărbaţii preferă să le facă pe rând. Dar atenţie! El nu-ţi iartă faptul că atunci când vorbeşte cu tine,tu faci şi altceva. Îţi urmăreşte mimica,gesturile,răspunsurile ca să se convingă de toată atenţia ta. Dacă te concentrezi mai mult la spălatul vaselor,dându-i răspunsuri monosilabice şi privindu-l doar din când în când,nu e bine. Va găsi în asta motivul perfect pentru a întrerupe discuţia. El înţelege că ai multe de făcut,dar totuşi…

Să faci planuri de viitor prea repede!

Femeile adoră să-şi imagineze viitorul. Ceea ce poate fi romantic,bineînţeles,dar în acelaşi timp deloc pe placul bărbaţilor. Ei nu înţeleg de ce şi-ar petrece aniversarea a 5 ani de căsnicie imaginându-şi cum va fi aniversarea de 10 ani. Pe lângă asta,ei pot aprecia canapeaua cea nouă,fără să aducă în duscuţie toate celelalte lucruri care mai trebuie cumpărate. Să trăieşti momentul,spun bărbaţii,îţi dă suficientă energie încât să poţi să crezi într-un viitor mai bun.

Să nu-ţi placă prietenii lui!

Prietenia,camaraderia sunt esenţiale pentru o viaţă echilibrată. În schimb,bărbaţii au impresia că femeile văd în prietenii lor de fotbal sau de bere doar nişte personaje negative. Ei le recomadă să înţeleagă odată şi odată că ieşirile lor cu băieţii nu au nimic de-a face cu viaţa lor de soţi sau de iubiţi.

Să-l sufoci,în loc să-l răsfeţi!

Uneori,bărbaţii adoră alinturile. Alteori,le detestă. De obicei,le adoră atunci când sunt bolnavi sau obosiţi şi le detestă atunci când sunteţi împreună în mijlocul prietenilor sau în spaţii foarte aglomerate. În situaţiile din urmă,ei nu-ţi recomandă în niciun caz să foloseşti cuvinte precum “iubiţel”,“motanel”,“şoricel” şi altele din aceeaşi categorie.

Să-i reproşezi ceva ce nu a făcut!

Pentru el,e suficient de deranjant să-i spui tot timpul ba “repară dulapul”, ba “du gunoiul!”,ba cine-ştie-ce altceva îi mai găseşti de făcut. Şi dacă asta mai poate suporta,nu la fel se întâmplă şi cu reproşurile. Aşa că,dacă a uitat să facă ceva,să-i reproşezi nu e o soluţie. Îl va enerva,fii sigură!

Una peste alta,amuzant sau nu,bărbaţii chiar se declară deranjaţi de toate aceste lucruri. Tu ce zici,le vei mai face?