Tratament hrănitor pe bază de miere

Dacă pielea feţei ţi se irită des şi eşti mai tot timpul roşie în obraji,ai tenul obosit şi foarte deshidratat,mai ales după ce ai stat la soare,aplică-ţi o mască dintr-un gălbenuş,două linguriţe cu miere şi aceeaşi cantitate de făină de orez cumpărată sau făcută în casă (dai orezul de mai multe ori prin râşniţa electrică sau prin cea manuală). Amesteci ingredientele,te dai pe faţă (poţi şi pe corp) cu această compoziţie,o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră şi apoi te speli cu apă caldă. Este indicat să foloseşti masca de două ori pe săptămână.

  Mix de fructe şi iaurt cu efect antirid

Tenul uscat se ridează foarte repede,întrucât nu are suficientă elasticitate şi supleţe. Când simţi că şi-a pierdut din prospeţime şi ai senzaţia că te „strânge“ faţa,pe lângă ritualul obişnuit de îngrijire,pisează o banană,dă-te cu această pastă şi aşteaptă 10 minute. Apoi spală-te prima oară cu apă călduţă,iar la final cu lichid rece. În continuare,zdrobeşte o mână de căpşuni şi amestecă-le cu o cană cu smântână. După ce ai lăsat masca să acţioneze 30 de minute,clăteşte-te cu apă călduţă. 

Exfoliantul cu dovleac elimină celulele moarte

Gustos în preparatele culinare,dovleacul poate fi folosit şi ca ingredient pentru măştile cu efect de curăţare a pielii de impurităţi. El conţine vitamina C,care protejează epiderma împotriva radicalilor liberi şi stimulează producţia de colagen. Pune într-un vas două linguri cu piure de dovleac,jumătate de linguriţă cu zahăr brun şi o linguriţă cu smântână. După ce le-ai combinat,lasă-le să acţioneze 20 de minute pe faţă ori pe corp,
spală-te cu apă caldă şi,ulterior,din ce în ce mai rece.

Amestec pentru micşorarea porilor

Mici orificii prin care sebumul iese la suprafaţă,porii măriţi sunt rezultatul activităţii excesive a glandelor sebacee. Ei se pot îngroşa,dând un aspect neplăcut tenului. Ca să eviţi formarea acestora sau să le reduci dimensiunea,ai nevoie de o piersică bine coaptă şi de un albuş. Cojeşte fructul,pasează-l bine împreună cu albuşul,dă-te pe faţă şi stai aşa jumătate de oră. La final,te limpezeşti cu apă călduţă.

Tonicul cu struguri redă strălucirea feţei

Pentru o piele curată,netedă şi mult mai fină la atingere,prepară-ţi o mască din două linguri cu iaurt şi suc proaspăt de struguri,până obţii o pastă consistentă. Aplic-o pe ten timp de 20 de minute,după care o îndepărtezi cu apă călduţă.

Reţete de îngrijire ideale pentru buze şi picioare

Îţi doreşti să ai buzele hidratate? Pune o lingură de ceară naturală de albine (se găseşte în magazinele apicole) şi două linguri cu ulei de măsline presat la rece într-un vas de sticlă,după care scufundă-le câteva minute în apă fierbinte,până se topesc. Apoi încorporează trei picături cu ulei esenţial de mentă de la plafar şi toarnă compoziţia într-un borcănel de sticlă sau într-un stick de balsam de buze din comerţ,care s-a terminat.

Combină o ceşcuţă de sare de mare,două linguri cu ulei de măsline şi şase picături cu ulei esenţial de aloe vera. Lasă compoziţia să acţioneze pe picioare 10 minute,apoi ai grijă să te clăteşti. Sarea exfoliază,uleiul de măsline catifelează,iar aloe vera revigorează pielea şi o relaxează.

Sfaturile Adelei

Untul de shea întăreşte sistemul natural de apărare a pielii,preîntâmpină iritaţiile,hidratează tenul,  îl protejează de razele solare şi previne alergiile. El poate înlocui cu succes cremele cosmetice,însă trebuie să ai grijă să nu-l dai în strat gros pentru că lasă faţa uleioasă.