1. Cremele depilatoare

Dacă eşti grăbită si vrei să scapi de părul nedorit de pe corp,cremele depilatoare sunt cea mai bună soluţie. Uşor de aplicat,acestea îndepărtează tot părul de la suprafaţa pielii. Înainte de a folosi o cremă depilatoare,testeaz-o pe o mică porţiune pentru a vedea reacţia pielii tale. Dacă te iriţi după aplicare,spală zona cu un săpun antibacterial,iar dacă iritaţia nu dispare mergi la medic.

Mod de folosire:umezeşte pielea cu apă călduţă apoi aplică crema pe zonele cu păr şi las-o să acţioneze cât scrie pe ambalaj,niciodată mai mult,deoarece pot apărea iritaţii. Pentru a o îndepărta,şterge pielea cu un prosop,apoi clăteşte cu apă călduţă.

Avantaje:în 10-15 minute poţi scăpa de părul inestetic de pe corpul tău;nu este un produs scump şi în plus îl poţi lua cu tine oriunde şi-l poţi aplica oricând.

Dezavantaje:părul creşte repede,mai ţepos şi mai des după aplicări repetate;poţi risca să apară o iritaţie a pielii;aceste produse conţin chimicale.

2. Lama de ras

Îndepărtarea părului de pe corp cu lama este cea mai uşoară şi ieftină metodă de eplilare. Este eficientă mai ales în zona picioarelor şi a axilei.

Mod de folosire:umezeşte pielea şi aplică spumă de ras sau gel de duş pe zonele care urmează a fi epilate,apoi trece uşor cu lama. La final,clăteşte cu apă călduţă,şterge pielea cu un prosop moale şi aplică o loţiune calmantă,pentru a evita iritarea pielii.

Avantaje:epilatul durează 10 minute şi este eficient în cazuri extreme sau în cazul persoanelor cu foarte puţin păr.

Dezavantaje:produce iritaţii şi bubiţe la nivelul pielii,în cazul persoanelor sensibile;părul creşte foarte repede,mult mai aspru şi mai ţepos.

Alte metode de epilare eficiente găseşti pe clicksanatate.ro.