7 mituri despre alimente

1 50692 original jpg jpeg

Lista aceasta ar trebui s-o ai la îndemână. Multe neadevăruri se spun pe etichetele alimentelor, aşa că este bine să fii informată când alegi ceva de pe rafturile magazinelor.

Carnea fiartă nu îngraşă

ADEVĂRAT. Prin fierbere,carnea este uşor de digerat.

Sfat util:trebuie pusă la fiert în apa clocotită pentru ca substanţele nutritive să rămână în carne,nu să treacă în apa de fiert.Oul fiert tare este indigest

. Albumina conţinută în albuş este o proteină care se digeră numai dacă albuşul este preparat prin fierbere.

Gălbenuşul devine indigest dacă este fiert tare. Ideal,oul se mănâncă fiert moale.

Carnea de porc nu este sănătoasă

Depinde.  Prin conţinutul ridicat de grăsime,carnea de porc nu este indicată persoanelor cu colesterol şi trigliceride crescute.

Anemicii însă o pot mânca,pentru că are fier în compoziţie.

. Peştele conţine proteine ca şi celelalte tipuri de carne,dar este bogat în grăsimi nesaturate (sănătoase) şi minerale.

În plus,este mai uşor de digerat. Peştele şi fructele de mare sunt mai puţin calorice,de aceea este bine să le includem în meniu  de două ori pe săptămână.

FALS. Chiar dacă fierul este prezent în compoziţia spanacului şi a altor legume cu frunze verzi,el nu poate fi absorbit în intestinul uman.

Principala noastră sursă de fier este carnea,cât mai roşie şi mai puţin preparată termic,şi organe precum ficatul şi splina.

Fierul din carne se absoarbe mai bine în prezenţa vitaminei C,deci o friptură în sânge cu o salată verde este reţeta perfectă împotriva anemiei.

Carnea nu conţine fibre

. Din metabolizarea cărnii nu rezultă niciun fel de reziduuri solide şi,ca urmare,meniul trebuie completat cu legume proaspete şi cereale.

Altfel există riscul ca un regim bogat în carne să fie urmat de constipaţie.

. Toate alimentele bogate în purină (carne roşie,vânat,carne de animal tânar – viţel,miel,dar şi ciocolată,au ca rezultat depunerea acidului uric la nivelul articulaţiilor mici şi apariţia atacului de gută.