Consumă alimente roşii

Hrana roşie,cum ar fi pepenele verde,fructele de pădure şi roşiile,este perfectă în lupta cu trecerea anilor. Roşiile şi pepenele verde conţin licopen,un antioxidant puternic cu proprietăţi antiîmbătrânire,iar fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi antiinflamatori,ce ajută la menţinerea creierului sănătos,indiferent de vârstă.

 

Zâmbeşte!

Crezi că vedetele de pe covorul roşu îşi afişează dantura perfectă,fără motiv? Potrivit unui studiu recent,zâmbind din nimic,te poate face să pari cu trei ani mai tânără.

 

Ai grijă de mâinile tale

Pentru a scăpa de petele solare şi de aspectul neîngrijit al pielii,exfoliază-ţi mâinile săptămânal,cu un produs făcut chiar de tine! Foloseşte o jumătate de cană de zahăr tos,jumătate de cupă cu ulei de măsline şi câteva picături de ulei esenţial. Masează-ţi cu acest amestec mâinile,apoi clăteşte-le cu apă rece. Dă-te cu un lac incolor pe unghii.


Ieşi în oraş

Ori de câte ori simţi că rutina zilnică îţi taie din energie,ieşi cu prietenele tale în oraş la o cafea,sau de ce nu,cu partenerul tău la masă. Studiile arată că legăturile sociale pot scădea tensiunea arterială,te protejează împotriva demenţei şi scade nivelul stresului.


Bea ceai

Se pare că există câte un tip de ceai pentru aproape orice problemă. Hidratarea este cheia tinereţii,iar bând ceai,te asiguri că ai oferit organismului tău suficiente lichide. În plus,s-a descoperit că ceaiul verde păstrează elasticitatea pielii la cote înalte.

 

Trage un pui de somn

Epuizarea cronică te face mai vulnerabilă la boli,pornind cu obezitatea şi terminând cu depresia. În timp ce acele şapte sau nouă ore de somn pe noapte sunt ideale,un pui de somn de douăzeci de minute este şi el recomandat. Îţi va da un impuls de energie instantaneu şi ajută la combaterea cearcănelor.

Schimbă-ţi fondul de ten

Dacă foloseşti acelaşi fond de ten ca şi în liceu,poate că e cazul să te mai gândeşti o dată! Producţia de sebum scade pe măsura ce îmbătrânim,ceea ce face ca produsul tău să capete un aspect prăfuit (făinos) pe faţă. O cremă cu pigmenţi de colorare este soluţia perfectă,asigurând pielii tale gradul optim de hidratare.