Pânză groasă de sac

Dacă stilul tău este mai degrabă rustic,decât glam,înfăşoară o pânză în jurul spătarului fiecărui scaun. Pentru un accent natural,poţi adauga o coroană mică de flori sau un buchet de verdeaţă festivă,cum ar fi moscul. 

Conuri de pin

Aces tip de ornament cu siguranţă va fi în ton cu sărbătorile de iarnă. Înfăşoară o bandă lată de pânză groasă în jurul spătarului scaunului,apoi fixează conurile şi ornamentele (poţi pune şi câte un globuleţ argintiu,de exemplu) cu o panglică îngustă maro. Pentru un efect special,poţi adăuga ceva sclipici întregului decor sau alte accente mici.

Coroană simplă

Dacă ai nevoie de o idee simplă,pentru un decor elegant totuşi,încearcă să agăţi de fiecare scaun câte o coroană mică de flori prinsă cu o fundiţă din pânză groasă. Acestea nu vor rupe din frumuseţea naturală a scaunului şi nu vor distrage atenţia de la decorul mesei în sine. În plus,oaspeţii tăi îşi pot lua coroanele acasă atunci când pleacă,ca o amintire a serii minunate petrecut împreună.

Globuleţe şi ornamente

Dacă tu crezi că ornamentele rustice nu se potrivesc ideii tale de masă festivă,atunci nu te întrista. Sunt şi alte soluţii simpatice şi de efect. În cazul în care ai făcut toate pregătirile şi ai uitat fix de scaune,poţi face modificările chiar şi pe ultima sută de metri. Caută câteva globuleţe şi ornamentedrăguţe în bradul de Crăciun,ia-le,dar din unghiurile mai retrase,astfel încât vedeta serii,bradul,să nu aibă de suferit. Leagă aceste accesorii,cu o panglică albă sau crem,de spătarul fiecărui scaun.

Căciuli de Moş Crăciun

Copiii vor iubi această idee. Poţi face nişte huse simple pentru spătarele scaunelor,care să semene cu căciula Moşului. Ai nevoie de mult material roşu,puţin alb şi câteva moţuri albe. Nu-ţi face griji,cusătura va fi cât se poate de simplă. Nu trebuie să îţi ia mult timp să termini aranjamentele.

Steluţe

Poţi face singură acasă câteva steluţe mari,dintr-un carton negru sau marou închis,pe  care să scrii mesaje drăguţe pentru invitaţii. Ai grijă ca ceea ce scrii să fie cât mai personalizat,astfel încât fiecare să recunoască cu uşurinţă locul care i-a fost rezervat la masă. Pentru mesaj poţi folosi o cariocă albă,specială. Prindre steluţele cu o bandă albă,de spătarul scaunului.