Bentiţă pentru păr

Dintr-un tricou pe care nu-l mai foloseşti,poţi face o bentiţă pentru prinderea părului utilă când faci curăţenie sau sport. Taie o fâşie mai lată şi coase părţile laterale,pe lungime,apoi capetele,unul de altul sau doar cât să nu se destrame,dacă vrei să le legi la spate de fiecare dată când pui bentiţa.

Fâşii pentru plante

Cu fâşii tăiate dintr-un tricou decolorat legi foarte bine tulpinile prea înalte ale florilor din ghiveci de tije de lemn. Aşa nu rişti să se îndoaie prea mult ameninţând să se rupă!

Din fâşiile rămase poţi face un covoraş rotund. Le coşi capetele,pe lungime,apoi prinzi cu aţă benzile formate,în spirală şi-n formă circulară.

Plasă pentru cumpărături

De ce să arunci un tricou în stare bună,care nu te mai atrage să-l porţi? În poţi tăia şi coase bine,astfel încât să faci din el o sacoşă destul de puternică pentru purtarea cumpărăturilorsăptămânale. Va fi cu atât mai reuşită dacă are un imprimeu sau un mesaj deosebit.

Tablouri originale

Dacă e un tricou cu imprimeu deosebit,la care ţii prea mult pentru a-l tăia în fâşii,decupează imprimeul şi fixează-l într-o ramă. Vei obţine un tablou unicat.

Faţă de pernă

Cu un tricou perimat poţi îmbrăca şi pernadecorativă sau cea pe care dormi de obicei. Singura condiţie este să fie destul de mare pentru a încăpea.

Bucăţi de pânză pentru vase şi curăţenie

Taie tricoul în dreptunghiuri pentru a putea să-l foloseşti în bucătărie,la ştergerea vaselor. Pânza e bună în casă la curăţenie,pentru podele,ştersul prafului,spălarea ferestrelor.

Cuvertură unicat

Ai mai multe tricouri cu imprimeu pe care nu mai ai intenţia să le îmbraci? Decupează-le în pătrate sau dreptunghiuri şi coasele între ele pentru a face o cuvertură pe care o vei aprecia mai mult decât pe una cumpărată,pentru că ai confecţionat-o chiar tu.

Sursă foto:Fotolia