Vei deveni pasionată de el

Boxul este un sport distractiv, care te solicită nu doar fizic, dar şi psihic. Ai nevoie de ambiţie, determinare şi rezistenţă, iar dacă iubeşti provocările atunci acesta este sportul ideal pentru tine.

Îţi solicită toţi muşchii corpului

Boxul presupune în special folosirea mâinilor, dar şi a unor mişcări agile ale picioarelor, capului, ceea ce înseamnă că efortul fizic depus va fi intens şi vei resimţi acest lucru prin toţi muşchii corpului.

Îţi modelează trupul

Practicând acest sport vei observa cum, după doar câteva luni, corpul tău se transformă în bine. Scapi de grăsimea de pe abdomen, iar masa musculară creşte. Boxul îţi oferă un mix perfect între exerciţiile cardio şi cele de fitness.

Elimină stresul

Să-ţi descarci toate frustrările şi nervii acumulaţi pe timpul zilei pe un sac de box poate fi cel mai bun exerciţiu terapeutic pe care îl poţi face. În plus, odată ce ai terminat o sesiune de antrenament intens, vei fi practic epuizată fizic şi psihic pentru a te mai stresa cu grijile de a doua zi.

Îţi dă încredere în tine

Exerciţiul fizic intens duce la eliminarea endorfinelor, hormonii fericirii care îţi sporesc încrederea în tine. Şi, să nu uităm, dacă arăţi bine, te şi simţi bine.

Îţi dezvoltă viteza de reacţie

Mişcările deprinse, foarte multe de autoapărare, contribuie la îmbunătăţirea vitezei tale de reacţie, ceea ce în anumite situaţii chiar poate fi un mare avantaj.

Poţi boxa de oriunde

Dacă, de exemplu, practici tenisul, ai mereu nevoie de un teren special amenajat. În schimb, în cazul boxului nu eşti deloc limitată de spaţiu.