Reduce stresul

Sexul are rol în scăderea tensiunii arteriale. Nu te ruşina să îi ceri partenerului tău să te satisfacă,fiindcă astfel vei reduce stresul şi vei fi mult mai destinsă.


Citeşte şi:

Alimente care îmbunătăţesc sexul

5 lucruri ciudate care îţi aprind pofta de sex


Ţine răceala departe de tine

Nu degeaba se spune că sexul este aspirina naturală. Un studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate stimul producţia de anticorpi,cunoscuţi şi sub numele de imunoglobulină. Aceasta te fereşte de răceală şi de posibilele infecţii.

Sexul îţi menţine silueta

Aceasta poate fi cea mai plăcută metodă pentru a te menţine în formă. Într-o partidă de sex de 30 de minute arzi până la 55 de calorii. Desigur,dacă partida durează mai mult timp,numărul caloriilor eliminate va fi mai mare.

Îţi protejează inima

Sexul de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul declanşării unui infarct. Acest lucru este valabil până la o anumită vârstă,fiindcă se cunosc multe cazuri în care,bărbaţii în special,au suferit un infarct în timpul actului sexual datorită vârstei înaintate şi a efortului depus.

Sex,pentru un somn mai liniştit

Oxitocina,un hormon eliminat în timpul orgasmului,stimulează somnul. După o partidă intensă de sex,somnul va fi unul liniştit.

Sexul,pentru longevitate

O activitate sexuală intensă,îţi poate prelungi durata de viaţă. Persoanele cu o viaţă sexuală activă,trăiesc mai mulţi ani,după un studiu realizat de americani.

Sexul te menţine tânără

Pe timpul actului sexual,fluxul sanguin este în creştere. Această creştere face ca celulele tinere ale pielii să fie duse la suprafaţă. Astfel elasticitatea pielii va fi păstrată mai mult timp.