Creşterea în greutate este o problemă comună pentru femei,pe perioada ciclului menstrual şi,deşi poate părea un pic ciudat,acele kilogrameadăugate pot fi eliminate sau nu după perioada lunii,lucru pe care nicio femeie nu şi-l doreşte.

Potrivit experţilor,femeile care nu sunt active fizic în timpul menstruaţiei se confruntă cel mai des cu adăugarea de kilograme în plus.

Se sugerează să fie practicate exerciţii fizice uşoare încă din prima zi a ciclului,deoarece nu numai că ajută la combaterea crampelor,dar ajută,de asemenea,la scăderea în greutate rapid.

Pentru a şti exact de ce te îngraşi în momentul menstruaţiei,iată care sunt principalele motive:

Lipsa activităţilor fizice

Este normal ca femeile să mănânce mai multe alimente bogate în calorii în timpul menstruaţiei. Prin urmare,lipsa exerciţiilor fizice va duce în cele din urmă la creşterea în greutate. De aceea,este important ca femeile să se îndrepte spre sala de sport,chiar în prima zi a ciclului.

Citeşte şi:Ai colăcei? Uite ce poţi să păţeşti!

Problema hidratării

Se spune că,la momentul menstruaţiei,greutatea unei femei poate fluctua până la cinci kilograme în plus,în funcţie de cantitatea de apăsau hrană consumată. În aceste cazuri,greutatea va scade treptat,după terminarea perioadei de menstruaţie.

Înaintarea în vârstă

După vârsta de 30 de ani este probabil să te simţi mult mai obosită şi nu o să poţi să mai fii la fel de activă ca la 20. În plus,metabolismul scade,la fel şi abilităţile corporale în perioada menstruaţiei,fiind factorii care influenţează creşterea în greutate.

Nivelul scăzut de magneziul din organism

Motivul pentru care femeile au tendinţa de a aştepta cu nerăbdare momentul menstruaţiei este că atunci scade nivelul de magneziu ca rezultat al creşterii nivelului de insulină şi,prin urmare,apare nevoia de mai mult zahăr în organism,conducând astfel în mod indirect la creşterea în greutate.

Balonarea

Corpul unei femei trece prin multe schimbări hormonale în timpul menstruaţiei şi una dintre ele este balonarea. Aceasta poate duce la apariţia crampelor menstruale severe şi,alături de ele,creşterea în greutate.

Citeşte şi:Cum să elimini toxinele după o perioadă de excese

Retenţia de apă

Retenţia de apă premenstruală este cea din spatele balonării,care pare a fi o creştere în greutate în timpul menstruaţiei. Retenţia apare cu o săptămână sau două înainte de a începe perioada de ciclu. Pentru a preveni şi scăpa de această problemă asigură-te să dieta conţine o cantitate mare de proteine,dar şi pentru a te menţine în formă şi activă.