Iată care sunt obiceiurile care declansează apariţia acestei boli!

 

Nu faci încălzire înainte de antrenament

 

Ai putea crede că alergatul seară de seară face bine organismului,dar studiile recente arată că exerciţiile de mare impact,cum sunt alergatulşi unele sporturi de echipă,pot provoca umflarea articulaţiilor.

Dacă vrei să alergi în continuare,încălzeşte-ţi articulaţiile 10-15 minute. Poartă  întotdeauna încălţăminte adecvată şi de susţinere şi încearcă să eviţi porţiunile de drum cu beton. Traseele din natură sau cele cauciucate sunt cele mai indicate.

 

Ai un stil de viaţă sedentar

 

Muşchii au ca rol principal protejarea articulaţiile şi amortizarea lor în caz de agresiune. Mişcarea şi renunţarea la sedentarism cresc fluxul sangvin în tot corpul şi ajută la minimizarea inflamaţiei şi aceasta se vindecă mai rapid.

 

Suferi de obezitate

 

Gândeşte-te la corpul tău ca la o structură arhitecturală. Articulaţiile suportă o mare parte din greutate şi dacă sarcina este mai mare decât planul iniţial de construcţie,ai putea ajunge să suferi de probleme serioase de sănătate,cum este obezitatea.

 

Te stresezi

 

Oamenii de ştiinţă spun că stresul poate provoca inflamaţii articulare. Prin urmare,dormi suficient în fiecare noapte,adoptă un stil de viaţă sănătos şi poţi chiar să te apuci de yoga.

 

Consumi carne roşie

 

Acizii graşi Omega-3 sunt foarte buni în tratarea artritei reumatoide. În schimb,acizii graşi din Omega-6,care se găsesc în carnea roşie şi în uleiurile vegetale pot favoriza apariţia inflamaţiilor şi agrava simptomele. Astfel,adoptă un regim alimentar cu un conţinut mare de alimente bogate în acizi graşi Omega-3 şi redu consumul de carne roşie.

 

Nu te tratezi

 

Ca orice boală,depistarea precoce a poliartritei reumatoide poate face diferenţa. La primul semn al apariţiei durerii,mergi la medic.

 

Fumezi

 

Medicii spun că fumatul poate agrava această afecţiune. Mai mult,acest viciu poate favoriza apariţia bolilor de inimă,a cancerului şi a infecţiilor pulmonare.