7 obiecte pe care nu trebuie să le arunci

1 66798 original jpg jpeg

Dacă-ţi place ideea de a recicla, în cele ce urmează găseşti câteva idei pentru a refolosi cutii, sticle, borcane, dopuri şi alte obiecte care par inutilizabile la prima vedere.

Borcanele mici

Dacă ai cumpărat mâncare pentru bebeluş la borcănel,probabil că,după golire,ţi-au părut interesante. Le poţi folosi în călătorii,când le umpli cu mâncare făcută în casă şi le porţi în genţi termoizolate. O idee de reutilizare este să faci din ele recipiente pentru sare şi piper. De asemenea,din ele poţi face felinare,dacă le decorezi cu hârtie colorată şi aşezi înăuntru baterii mici cu led.

Atenţie!

Nu pune în borcanele decorative lumânări tip pastilă pentru că se poate aprinde materialul folosit pentru decorarea lor.

Cutiile de pantofi

În general,orice cutie de la cea de cereale până la una în care iei un aparat electrocasnic este util când ai copii mici. Din ele se pot face tot felul de jucării senzoriale pentru bebeluşi,labirinturi,căsuţe,roboţi de carton,trasee pentru maşini. Tot în cutiile de carton poţi păstra şi legume,usturoi,ceapă.

Pungile de hârtie

Şi pungile mici de la farmacie sau de la simigerie sunt utile,deci nu le arunca în primul coş de gunoi. În ele se păstrează mai bine ceaiurile vrac,mai ales că punguţele în care se găsesc la Plafar nu sunt tocmai practice.

Folia de aluminiu

Dacă ai folosit-o să acoperi un vas cu mâncare,folia de aluminiu îţi mai poate fi de ajutor şi în alte împrejurări. Cu ea dai luciu argintăriei,scoţi petele de pe vasele şi suprafeţele din sticlă. Tot cu folie de aluminiu dai faţă vaselor pătate de arsură,grătarului de la aragaz sau celui folosit pentru frigerea cărnii. Dacă foarfeca s-a tocit,ascute-o tăind folie de aluminiu.

Periuţele de dinţi vechi

Nu arunca periuţele de dinţi tocite. Vei fi surprisă câte poţi curăţa cu ele:spaţiile mici,precum rosturile faianţei şi gresiei,marginile ferestrelor şi chiuvetelor,dar şi vasul de toaletă,filtrele de la hotă,robineţii. Tot cu o periuţă veche poţi face lună borcanele şi biberoanele,tastatura,chederul maşinii,robotul de bucătărie sau blenderul.

Sticlele de ketchup sau muştar

Recipientele de plastic în care găseşti ketchup-ul,muştarul sau maioneza pot fi spălate bine şi refolosite pentru a le reumple cu sosuri preparate în casă. În ele mai poţi pune compoziţie pentru clătite,pe care o torni mai uşor în tigaie,la prăjit,sau o păstrezi în frigider pentru a o folosi a doua zi.

Dopurile de plută de la sticlele de vin

Din dopurile de plută rămase de la sticlele de vin poţi să faci un panou mic pe care să prinzi bileţele să-ţi reamintească diverse treburi de făcut,suporturi pentru pahare sau pentru vase fierbinţi,în bucătărie. Le poţi lipi între ele sau pe un suport de carton tare. O altă variantă este să le prinzi unul de altul cu nişte cuie mici.

Extrapont

Pentru protejarea parchetului şi mobilierului,poţi folosi tot materiale reciclateprecum dopurile de plută din care tai discuri şi le lipeşti pe picioarele scaunelor sau pe orice alt obiect care le poate zgâria.