Ei bine, fericirea chiar ţine numai şi numai de tine. Şi trebuie să renunţi la tot ceea ce e superficial şi te distrage de la sentimentul de fericire şi nu ne referim la lucrurile materiale. Iată la ce să renunţi pentru o viaţă fericită sau mai fericită:

La credinţele limitate

Un om de ştiinţă se referă la acestea ca fiind “credinţele gheţar”, adică acele obstacole majore, precum teama, neîncrederea, care te împiedică să evoluezi spre direcţia în care tu vrei.

Nevoia de a avea întotdeauna dreptate

De la o vârstă foarte fragedă, suntem lăudaţi atunci când avem dreptate şi criticaţi când greşim. Evident, devenim adulţii care tânjesc după nevoia de dreptate. Renunţă la acest lucru, fie că e vorba de o ceartă în cuplu sau cu un coleg de serviciu. Chiar nu trebuie să ai dreptate întotdeauna, mai importante sunt relaţiile cu cei din jurul tău.

Renunţă la aşteptări

Avem acea tendinţă de a urma un drum, care ar trebui să ne ducă spre perfecţiune. Şi ori de câte ori aşteptările nu ne sunt îndeplinite, tindem să fim dezamăgiţi. Prin urmare, cel mai bun mod de a evita aceste dezamăgiri este de a nu le mai avea.

Renunţă să mai dai vina pe altcineva

Asumarea greşelilor este un alt pas spre fericire. Când conştientizezi că eşti singura responsabilă pentru ceea ce ţi se întâmplă. Şi chiar dacă greşeşti făcând un anumit lucru, nu uita, nimeni nu este perfect. Greşelile fac parte din noi şi avem posibilitatea de a le îndrepta.

Obiceiurile alimentare nesănătoase

Poate ţi se pare redundant, dar să ai grijă de corpul tău şi să renunţi la tot ceea ce te poate îmbolnăvi e un pas necesar spre fericire. Kilogramele acumulate în ani de zile şi de care vrei să scapi rapid sunt rezultatul alegerilor tale.

Renunţă la scuze

Mereu găseşti scuze să nu mergi la sală, să nu mănânci sănătos şi să nu duci viaţa pe care ţi-ai dori-o. Renunţă la scuze şi amânări de pe o zi pe alta.

La trecut

Suntem ceea ce suntem datorită trecutului, dar asta nu înseamnă că trebuie să luăm cu noi toate lucrurile negative care ni s-au întâmplat. Renunţă la amintirile nefericite şi la modul în care ele îţi influenţează alegerile din prezent şi viitor.

Sursa foto: soboconcepts.com