1.     Pune ficusul într-un loc cu lumină moderată,cam la 1-1,5 metri distanţă de o fereastră cu mult soare sau aproape de una umbrită.

2.     Udă-l atunci când pământul este aproape uscat la suprafaţă. Apa trebuie să ajungă până la găurile de scurgere,dar o poţi pune şi în tava ghiveciului. Nu lăsa ca solul să se usuce,dar nici să fie foarte umed,pentru că variaţia de la uscat la prea ud poate duce la pierderea frunzelor.

3.     Fertilizează pământul la cel puţin şase luni,folosind o soluţie slabă de îngrăşământ lichid. Dacă soluţiile chimice sunt folosite în exces,ficusul suferă şi frunzele încep să cadă.

4.     Ţine ficusul într-o cameră cu temperatură plăcută – în timpul zilei între 21-26 grade,iar pe timpul nopţii,pe cât posibil,cu 10 grade mai puţin şi la distanţă de aparatele de aer condiţionat sau de încălzire. Ficusul poate supravieţui la temperaturi scăzute şi agreează schimbările bruşte de temperatură.

5.     Transplantează ficusul o dată la fiecare trei ani sau ori de cate ori solul devine compactat şi începe să dea semne că este lipsit de substanţe nutritive.  

6.      Dacă ficusul tău are frunzele lucioase,acestea trebuie şterse periodiccu o cârpă umedă.

7.     Trebuie să ţii la distanţă ficusul de celelalte plante din casă. El are nevoie de spaţiu şi poate fi deranjat de celelalte „chiriaşe“.

Ştiai că…

... familia Ficus cuprinde peste 800 de specii de tip arbust,arbore sau plantă căţărătoare,originare din regiunile tropicale şi subtropicale?

... tulpina şi seva ficusului sunt toxice? În contact cu pielea,acestea pot provoca alergii şi iritaţii.